eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ki váltja a Barca súlyos beteg vezetőedzőjét?

Kiújult Tito Vilanova rákos megbetegedése. A Barcelona trénere a hírek szerint átmenetileg felhagy a munkával, a klub egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Tito Vilanovát tavaly novemberben már megoperálták, de a betegség ismét megtámadta a szervezetét. A sport.es értesülése szerint valószínű, hogy legalább az újabb kezelés idejére távoznia kell a szakembernek a kispadról. Azt egyelőre nem tudni, ki veheti át a helyét a Barcelonánál.

Ismét meg kell műteni Tito Vilanovát, a barcelona labdarúgó-csapatának edzőjét. Tavaly derült ki, hogy Vilanovának a fültőmirigyiben találtak daganatot az orvosok, amit már akkor is műteni kellett. Ez a tumor azonban visszanőtt, és nincs idő halogatni a bevatkozást: már holnap reggel megoperálják a trénert.

Vilanova egyébként éppen múlt vasárnap beszélt betegségéről a TV3 tévécsatornának. A gyermekeim mindössze 14 és 17 évesek, még szükségük van rám - fogalmazott Vilanova az interjúban. "Dr. Coro Bescós meggyőzött arról, hogy ő képes elvégezni rajtam ezt a műtétet, és én azt feleltem: rendben van. Amikor felébredtem az altatásból az operáció után, nagyon boldog voltam. A harcom a betegséggel megváltoztatott. Sőt a szakmai karriermben is nagy változás történt, ezért úgy tűnik, mintha ez az egész hercehurca már vagy három éve történt volna."

A Barcelona ma minden hivatalos programját lemondta, egyedül az este 18 órára tervezett edzést tartják meg, amely zártkapus lesz. A marca.es közlése szerint a Barcelona elnöke ezen az edzésen közli a játékosokkal a részleteket. Vilanova vélhetően már nem lesz jelen a tréningen.

A Real Madrid még a hivatalos bejelentés előtt kifejezte együttérzését és támogatását.

A hétvégi, Valladolid elleni bajnokin a pályaedző, Jordi Roura ül a kispadra. Az Inforádió sportrovatának vezetője, Dénes Tamás labdarúgószakíró szerint könnyen elképzelhető, hogy a Barcelonával fantasztikus őszt produkáló Vilanova helyére a nyárig visszahozzák azt a Pep Guardiolát, aki korábban mindent megnyert a katalán csapattal.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×