eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamilton váltja Schumachert a Mercedesnél

A Formula-1-es Mercedes istálló nem hosszabbítja meg a hétszeres világbajnok, 43 éves Michael Schumacher idény végén lejáró szerződését. A dpa német hírügynökség információi szerint a csapat a 2008-as vb-győztes brit Lewis Hamiltont igazolja le.

Schumacher F1-es pályafutása így a november 25-én sorra kerülő, szezonzáró Brazil Nagydíjjal véget érhet, igaz, azt még nem lehet tudni, hogy a német pilóta egy másik istállónál versenyezne-e jövőre. "Ez egyelőre még nem téma" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sabine Kehm, Schumacher menedzsere a dpa-nak.

A McLaren pénteki közleményében azt írta, Lewis Hamiltont a jelenleg a Sauber alkalmazásában álló Sergio Perez váltja jövőre. A brit istálló ugyanakkor nem közölt részleteket a mexikói pilóta szerződésével kapcsolatban, csak annyit írt, több évre szóló megállapodást köt Perezzel.

"Három csodálatos évet töltöttem a Mercedesnél, de ezek az esztendők sportszakmai szempontból nem úgy alakultak, ahogyan azt mindannyian szerettük volna" - idézte a Mercedes közleménye Schumachert. "Lewisnak és az egész csapatnak minden jót kívánok, egyúttal mindent köszönök az istálló tagjainak. Mostantól a következő versenyre koncentrálok."

Schumacher 2009 decemberében - három év szünet után - jelentette be visszatérését. Az elmúlt közel három évben két alkalommal alakított igazán emlékezeteset a Mercedes volánja mögött: az idei Monacói Nagydíjon megnyerte az időmérő edzést, majd az Európa Nagydíjon harmadikként ért célba, ez volt az egyetlen dobogós helyezése visszatérése óta.

A Formula-1 történetének legsikeresebb versenyzője 1991 és 2006 között 250 futamon indult, 91-szer nyert, 154 alkalommal állt a pódiumon, 68-szor indult az első rajtkockából, s 76-szor futotta meg a leggyorsabb kört. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben kétszer, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Visszatérése óta 52 GP-n állt rajthoz, monacói pole pozícióját egy büntetés miatt elvették tőle, egyetlen dobogós helyezése mellett szintén egyszer futotta meg versenyben a leggyorsabb kört.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×