eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ezért mennek világgá a magyar kajakosok

A gigantikus magyarországi női kajakmezőnyben nehéz az élre kerülni, ez állhat a versenyzők körében most tapasztalható költözési hullám hátterében a Démász-Szeged kajak-kenu egyesület igazgatója szerint. Petrovics Kálmán ugyanakkor az InfoRádiónak azt nyilatkozta, Douchev-Janics Natasa családi okok miatt tervezi, hogy Szerbiában folytatja a versenyzést.

Gigantikus, hihetetlenül erős a női kajakmezőny Magyarországon, így több tehetséges sportoló nehezen tud az első négy-öt közé jutni - vélekedik Petrovics Kálmán. A Démász-Szeged kajak-kenu egyesület igazgatója szerint ez áll annak a hátterében, hogy az elmúlt napokban több női kajakos bejelentette, távozik Magyarországról.

A Nemzeti Sport információi szerint a kilencszeres világbajnok Paksy Tímea a távozás gondolatával foglalkozik, állítólag Ausztriába költözne, de hivatalosan ezt még nem jelezte a Magyar Kajak-kenu Szövetség felé. Sarudi Alíz már döntött, ő ciprusiként folytatja pályafutását. Korábban már eldőlt, a hétszeres világbajnok Benedek Dalma szerb színekben folytatja, és a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa is gondolkozik azon, hogy hazatér Szerbiába.

Petrovics Kálmán az InfoRádió kérdésére elmondta: aki nincs az első négy-öt versenyző között, az nem kerülhet olyan pozícióba, hogy világversenyeket nyerhessen. Az ilyen sportolók válogatottsága megkérdőjeleződik, és ezzel együtt kérdéses lesz számukra minden juttatás, amit az egyesülettől, a szövetségtől és az államtól kaphatnak.

Ha úgy adódik, hogy egy országban ilyen sok klasszis versenyző van, akkor természetes, hogy megpróbálnak alternatívát találni azok a sportolók, akik nem jutnak szerephez Magyarországon - fogalmazott a Démász-Szeged kajak-kenu egyesület igazgatója.

Petrovics Kálmán arról is beszélt, hogy Douchev-Janics Natasa közölte klubjával, más országban, várhatóan szerb színekben folytatja páylafutását. Petrovics szerint nem az anyagi érdekek, hanem családi okok állhatnak a háromszoros olimpiai bajnok döntésének hátterében. Másfél hete nincs új információ ezzel kapcsolatban - nyilatkozta szerdán az igazgató.

Janics férje Adrian Douchev, aki ugyan közreműködik felesége felkészítésében, de Janics Natasa edzője Kovács László. Douchev nem lehet hivatalosan edző, hiszen az egyesület nem foglalkoztathat végzettség nélküli felkészítő edzőt - mondta Petrovics Kálmán.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×