eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Győzelemmel kezdett a Szeged a vízilabda BL-ben

Sikeresen mutatkozott be a Szeged férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája szerdán elrajtoló csoportküzdelmeiben: a Tisza-partiak a nyitófordulós itthoni mérkőzésen három góllal verték a berlini Spandau 04 együttesét.

Az újszegedi sportuszoda nyitott medencéjében, mintegy 400 néző előtt szálltak vízbe szerda délután a csapatok, amelyek nem sokkal a BL-rajt előtt tudták meg, hogy megfogyatkozott a közös ellenfelek száma, miután az utolsó pillanatban a fehérorosz Vityebszk visszamondta a szereplést, így ötcsapatosra karcsúsodott a csoport.

A háromszoros olimpiai bajnok center, a végül három gólig jutó Molnár Tamás szerzett előnyt a hazaiaknak, de előbb 2-1-re, majd - már a második negyed elején - 3-2-re a több német válogatott pólóst is felvonultató vendégek vezettek. A játékrész hajrájára aztán magához tért a BL legutóbbi kiírásában negyeddöntős csongrádi csapat, és a nagyszünetre fordított (4-3).

A harmadik nyolc percben aztán egyértelművé vált a helyzet: a negyed közepére 6-3-ra alakította az állást a hazai együttes, és bár a németek még 6-5-re felzárkóztak, Molnár előbb kapufás góllal 7-5-re módosított, majd - már a negyedik negyedben - megúszásból beállította a 8-5-ös végeredményt.

A 2012/13-as BL-szezon csoportkörének nyitányán nem játszott a másik magyar csapat, az Eger, amelynek a Tbiliszi elleni meccsét az A csoportban a grúz vendégek vízumproblémái miatt elhalasztották. A hevesiek így október 6-án mutatkoznak be az oroszországi Volgográdban. A Szeged ugyanaznap szintén idegenben, Romániában, a Nagyvárad otthonában lép fel.

A csoportokból a körmeccsek zárultával az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16-ba. A nyolcaddöntőben minden csoportelső a neki kisorsolt csoportnegyedikkel, a második helyezett pedig a harmadikként végzettel csap össze oda-vissza alapon. Az e párokból továbbjutók kerülnek be az elődöntős mezőnybe, az úgynevezett Final Fourba.

Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló:

A-Híd Szeged VE - Spandau 04 (német) 8-5 (2-2, 2-1, 2-1, 2-1)
A magyar csapat góldobói: Molnár T. 3, Juhász Zs., Kayes, Varga P., Somogyi, Kiss Cs. 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×