eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Szabotázs miatt maradt el a Real Madrid meccse

Az elektromos rendszer meghibásodása miatt kellett elhalasztani Madrid külvárosában a Rayo Vallecano-Real Madrid bajnoki mérkőzést. A legnagyobb spanyol sportnapilap, a Marca szerint szabotázs történt, valaki elvágta a vezetékeket. Az eredetileg vasárnap 21.30-ra tervezett mérkőzést hétfőn 20.00 órakor rendezik. Talán.

Este fél tízkor még úgy tűnt, megpróbálják kijavítani a hibát, s különös tekintettel a nagyon sűrű naptárra, mindenképpen igyekeznek lejátszani. Fernandez Borbalan játékvezető azonban egy idő után megállapította, nem javíthatóak ki ilyen gyorsan a hibák, nem tudják belátható időn belül elkezdeni a mérkőzést.

A stadion felében sötét volt, szó sem lehetett így játékról. Ráadásul időközben túllépték az este tízórás határidőt, a kormány rendelete szerint, biztonsági okokból, nem lehet később meccset kezdeni. Így aztán a két klub megállapodott abban, hogy - amennyiben a hiba közel 24 óra alatt orvosolható - a mérkőzést hétfőn este lejátsszák.

A Rayo elnöke, Raúl Martín Presa kijelentette: "Vandálok vágták el az elektromos vezetékeket."

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×