INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Módos kikapott a negyeddöntőben

InfoRádió / MTI
Módos Péter két menetben kikapott az ötszörös világbajnok iráni riválisától a birkózók kötöttfogású 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a kategória legnagyobb esélyesével, Hamid Mohammed Soryan Reihanpourral találkozott. Ellenfele az első két percben érvényesítette a papírformát, mögékerüléssel szerzett pontot. Struhács György szövetségi kapitány videóbírót kért az akció után, de mivel az nem igazolta vélt igazát, az iráni 2-0-val nyerte a menetet.

A folytatásban is nagyon erősnek és gyorsnak tűnt az ázsiai birkózó, Módosnak nagy erőfeszítésébe került, hogy bontsa a fogásokat és kibírja a 90 másodpercet. Amikor Soryan Reihanpour letérdelt, Módos többször kiemelte őt, de mintha ellenfele cipője és kézfeje ragadt volna a szőnyeghez, nem tudta őt eldobni, vagy megpörgetni, azaz az iráni kivédekezte a fél percet, ezzel megnyerte a menetet és a meccset is.

A 24 éves Módos akkor jut a vigaszágra, ha legyőzője a következő, elődöntős párharcát is megnyeri.

"Kissé visszafogott volt Peti, ennél több kellett volna a továbbjutáshoz. Biztosan az is közrejátszik, hogy először szerepel olimpián, de ennél többet vártam tőle" - mondta Struhács György. "Az volt a taktika, hogy ki kell fárasztani az iránit, aki azonban nagyon jó birkózó, és állásból is nagyon jól küzdött."

A címlapról ajánljuk