INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Bácsi megsérült és kikapott

InfoRádió / MTI
Bácsi Péter megsérült és három menetben kikapott a nyolcaddöntőben a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik helyezett ferencvárosi versenyző végig aktívabb volt az első menetben, de nem csinált értékelhető akciót, így másfél perc után kékmezesként ő térdelt le először. Az idei Eb-n bronzérmes litván Alekszandr Kazakevics azonban nem tudott mit kezdeni vele, így Bácsi 1-0-ra nyerte az első menetet.

A folytatásban is a 29 éves Bácsi kezdeményezett, de ellenfele bontotta fogásait. A magyar birkózó kedvezményezett helyzetből nagy elánnal kereste a fogást, azonban - miközben pörgetéssel próbálkozott - lába beszorult a litván alá, térdéhez kapott, s a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet, így riválisa egyenlített (0-1).

Fájdalmas arcát látva előbb úgy tűnt, nem tudja folytatni a küzdelmet, de végül kis ápolás után nagy nehezen összeszedte magát és tovább birkózott. Bácsi kihúzta a harmadik menet álló harcát. A sorsolás után Kazakevics térdelt le, azaz Bácsinak akciót kellett volna csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz, ebben azonban a fájós térde megakadályozta, és a hátralévő idő második felében ellenfelén fekve tehetetlenül elsírta magát...

"Megroppant a térde, egyelőre nem tudjuk, mi a diagnózis. Kevés az esély rá, hogy a rivális bemenjen a fináléba, de ha így lesz, akkor sem biztos, hogy Peti folytatni tudja a vigaszágon" - mondta az MTI-nek Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. Maga a versenyző nem nyilatkozott, fájdalmas arccal, elkeseredetten bicegett ki a csarnokból.

Bácsi akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzője a döntőig menetel.

A címlapról ajánljuk