eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Cseh László nem érezte a veszélyt

Csak három mosolygós magyar úszót lehetett látni a szombat délelőtti selejtezők után. Hosszú Katinka és Kis Gergő jutott az esti döntőbe, Gyurta Dániel pedig a középöntőbe kvalifikálta magát az olimpián.

Hatalmas és a magyarok számára kellemetlen meglepetéssel kezdődött a londoni olimpiai úszóversenye, ugyanis Cseh László nem jutott a döntőbe fő számában, 400 méter vegyesen. Peking háromszoros ezüstérmese futamában Michael Phelps mögött a második lett, de összesítésben a kilencedik időt érte el, így nem lesz érdekelt az esti fináléban.

Cseh László a verseny után elmondta, azt gondolta, hogy jobb időeredménnyel csapott célba, nem volt veszélyérzete, és nem hitte volna, hogy Phelps is ennyire lassan úszik. A magyar úszó idejét az utolsó ötven méteren javították meg az ötödik futamból többen is.

Csalódott volt a 100 méteres pillangón 34. helyen végző Szilágyi Liliána is. A magyar csapat legfiatalabb tagja az InfoRádiónak arról beszélt, hogy sokkal jobb időt várt magától, nem elégedett a teljesítményével.

A negyedik idővel, 3:46.77 perces eredménnyel került a 400 gyors fináléjába Kis Gergő. A verseny után azt nyilatkozta, hogy 70-80 százalékosan úszta ki magát. Az utolsó 150 méteren indította a hajrát, mert nem akarta a végére hagyni a dolgot. Ahogy célba csapott, nem látta a táblát jól, nem tudta eldönteni, hogy bekerült-e a fináléba, de aztán megnyugodott.

Az esti döntőkben még Hosszú Katinkáért lehet szorítani, aki 400 méter vegyesen a harmadik legjobb eredményt érte el 4:33,77.-tel. A világbajnok elmondta, hogy jobban izgult az első úszás előtt, de úgy érzi, jól ment a versenyzés. Reméli, hogy maradt még benne a fináléra is, és még jobb időt ér el este. A futamát megnyerő 16 éves kínai Je Siven nem volt ismeretlen Hosszú Katinka számára, már Sanghajban is összecsaptak. A magyar úszó első olimpiai döntőjére készülhet pályafutása során. Jakabos Zsuzsanna a kilencedik időt érte el, így éppen lemaradt a fináléról.

100 méteres mellúszásban Gyurta Dániel 59,76 másodperccel, a negyedik helyen jutott a középdöntőbe.

A selejtezőkön nem volt teltház, de a versenyek jó hangulatban zajlottak, a britek szurkolását az uszoda akusztikája jelentősen felerősítette.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×