eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Michelisz: "Nem néztem a tükröt"

Michelisz Norbert szerint a koncentrációnak volt a legfontosabb szerepe abban, hogy megnyerte a túraautó-világbajnokság mogyoródi állomásának második versenyét. A vasárnapi siker utolsó körére nem is emlékszik a magyar versenyző.

Michelisz Norbert elmondta: a két évvel ezelőtti makaói győzelme különleges volt, de a hungaroringi győzelem élete legboldogabb napja. Úgy fogalmazott: nagyon hálás a csapatának, mert tökéletes autót adtak számára erre a hétvégére.

"Tiszta versenyt akartam futni" - mondta Michelisz Norbert - "Nem nyomtam 100 százalékosan, csak az első két körben, mert próbáltam kiautózni egy kis távolságot a másodikhoz képest. Amikor úgy éreztem, hogy elég távol vagyok, visszavettem. Nem mondom, hogy könnyű verseny volt, de a kulcs a koncentráció volt."

A kérdésre, hogy mit gondolt, amikor a Chevrolet-vel Alain Menu került mögötte a második helyre, Michelisz Norbert így válaszolt: "Nem néztem a tükröt. Csak a leintéskor néztem hátra, de nem tudtam, ki van mögöttem."

"Magyarországon a túraautózásnak nincsenek olyan hagyományai, mint mondjuk az olimpiai sportoknak. Nem tudom, hogyan köszönhetem meg mindenkinek, aki kijött a Hungaroringre és biztatott. Nem tudom, mit mondjak, mert álmodom" - fogalmazott a magyar versenyző.

Michelisz Norbert hozzátette: nem gondolta az évad elején, hogy ennyire versenyképesek lesznek.

"Mielőtt megérkeztünk Monzába, arra számítottam, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz, mint tavaly volt. Ehhez képest ez az ötödik versenyhétvége, és hogyha szerencsém lett volna, akkor idén a harmadik futamgyőzelmemet ünnepelhettem volna, és ez sokkal jobb forma, mint amit tavaly a szezon második felében mutattunk. Annak tudom be ezt a fejlődést, hogy rendszereztük a tavalyi adatokat, és könnyedebben tudom vezetni az autót. Azt gondolom, hogy ez látszik kívülről is. Nagyon sok embertől megkaptam, hogy sokkal higgadtabb vagyok idén, de azt kell mondanom, hogy ha a pilótának egyszerűen könnyebb dolga van az autóban, akkor kívülről is az látszik, mintha érettebben versenyezne."

A célba érkezéskor Michelisz Norbert elmondása szerint meghallgatta a csapatrádión a gratulációkat, majd kihúzta a rádiót a füléből, hogy élvezhesse a levezető kört.

A magyar versenyző hozzátette: a 12 kör legalább ötször annyinak tűnt számára, az utolsó fél körre nem is emlékszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×