eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Michelisz Norbert győzött a Hungaroringen

Michelisz Norbert megnyerte a Hungaroringen rendezett második Túraautó-világbajnoki futamot, ezzel pályafutása második WTCC győzelmét zsebelte be.

A vasárnap délelőtti 15 perces bemelegítő edzésen Gabriele Tarquini futotta a legjobb időt. A Seat olasz versenyzőjét a három Chevrolet, Huff, Menu és Muller követte. Michelisz Norbert az ötödik helyen zárta a bemelegítést, Wéber Gábor a 18-dik időt autózta.

Első futam

Az idei túraautó-világbajnokság hungaroringi első futamát a három Chevrolet várhatta az élről, Muller és Huff az első, Menu és a seatos Tarquini a második, Bennani és Michelisz Norbert a BMW-kel a harmadik sorból. Wéber Gábor az időmérő edzésen a váltója meghibásodása miatt csak a tizenhatodik időt autózta.

A repülőrajtot követően Michelisz a tavalyi évhez hasonlóan kisebb csetepatéba keveredett az első kanyarban, már Menu előtt járt, amikor a svájci hátulról kissé meglükte, ám ezúttal megúszta a BMW sérülésmentesen, egy nagy fékezést követően csak kisodródott kissé. Az élen Muller haladt, őt Huff és Menu követte. Michelisz Norbert a 11-dik helyre csúszott vissza, a remekül rajtoló (hat autót megelőző) Wéber Gábor mögé. Tarquini, aki szintén koccant a rajtnál, műszaki hibával már a második körben kiállt a versenyből.

A két magyar szép előzéseket bemutatva jött fel. A harmadik körben Michelisz már a hetedik, Wéber a tizedik helyen járt. Az élen Muller elhúzott, mögötte Menu próbált elmenni Huff mellett, de maradt harmadik. A nyolcadik körben a debütáló Lada kiállt a versenyből. Michelisz eközben Oriolát kergette, és az utolsó előtti körben a spanyolt a célegyenes végén kifékezve feljött a hatodik helyre, az utolsó körben azonban Coronell bebújt a magyar versenyző mellé, aki ezzel a hetedik helyen zárta az elő versenyt. Wéber Gábor pontszerző, tizedik lett. A dobogóra a három Chevrolet-s, Muller, Huff és Menu állhatott fel.Második futam

A második futamon a fordított rajtrácsnak köszönhetően Franz Engstler indulhatott az élről, Pepe Oriolával az oldalán. Michelisz Norbert az ötödik, Wéber Gábor a 16-dik helyről várhatta a versenyt. A rajtnál Michelisz Norbert rögtön az élre ugrott, mögé Oriola és Bennani sorolt be. Menu csak a hatodik, Tarquini a hetedik, Huff a kilencedik, Muller a tizedik volt az első kör végén. Hátrébb Wéber Gábor ütközött, a bukótérből csak a mezőny végére tudott visszaállni.

Michelisz elől ellépett, két kör alatt 1,7 másodperces, a harmadik kör végére 2,5 másodperces előnyre tett szert. A világbajnokság élmenői elkezdték a felzárkózást, Menu már a negyedik helyen járt, Tarquini, Huff és Muller pedig 6-dik, 7-dik, 8-dik volt ekkor. Wéber a rajt utáni baleset miatt bokszutca-áthajtásos büntetést kapott. Miközben Bennani próbálta előzni Oriolát, Menu mindkettejük mellett elment, és üldözőbe vette Micheliszt, akinek előnye három körrel a leintés előtt már 4,4 másodperc volt. Menu felzárkózott ugyan, de utolérni nem tudta a magyar versenyzőt.

Michelisz Norbert pályafutása második Túraautó-világbajnoki futamgyőzelmét szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×