eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kétgólos előnyt szerzett a Győr

A tizenkétszer eredményes Görbicz Anita vezérletével kétgólos előnyt szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első, veszprémi mérkőzésén.

Jó kezdés és háromgólos vezetés után felzárkóztak a vendégek, utána pedig végig szoros volt az első félidő és a második játékrész első fele. Görbicz révén aztán sikerült meglépni 27-22-re, de a hajrában szorossá tették az eredményt - 29-27-re felzárkóztak - a vendégek, akiktől Bojana Popovic 14 gólt dobott.

A pokolian keménynek és izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő vasárnap rendezik Podgoricában.

A Győr ezt megelőzően egyszer vívott BL-döntőt, ám 2009-ben kikapott, míg összességében eddig hat európai kupafinálét veszített el. A rivális most először került a legrangosabb kontinentális kupa döntőjébe.

A szurkolók a kezdés előtt elénekelték a magyar himnuszt, az MKB Veszprém férficsapata korábban ilyenért felfüggesztett pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől (EHF), amelynek képviselői most is árgus szemmel figyelték a bevezetést.

Két győri gól után Haraldsen megfogta Popovic ejtett hetesét, majd Katarina Bulatovic büntetőjét is. A két vendégjátékos a BL-góllövőlistájának második és harmadik helyezettje. Az ebben a rangsorban éllovas Görbicz - aki most irányítót és balszélsőt is játszott különböző szakaszokban - gyorsan kétszer is betalált. Az első Podgorica-gólra kilenc percet kellett várni, az ex-győri - és az ETO-val a szezonban is sokat tréningező - Djokic lőtte (3-1).

Lassan magukhoz tértek a vendégek, nem szakadtak le, jó átlövéseikkel tartották a lépést, ám Cvijic második kiállításakor 7-4-re ellépett a Győr. Közben ment a lélektani hadviselés: aki gólt lőtt, hatalmasat üvöltött a hozzá legközelebb álló rivális arcába.

Ahogy kiegészültek a montenegróiak, Popovic révén felzárkóztak, majd rövid időre egyenlítettek (12-12).

A nézőtéren közben a vendégszurkolók egy csoportja összecsapott a győri drukkerek és a közéjük álló rendőrökkel, percekbe telt, mire helyre állt a rend.

A fordulás után folytatódott Görbicz-Popovic gólpárbaj, majd Amorimot találata után kiállították. Visszatérését újabb góllal jelezte a brazil légiós.

Mindkét csapat kőkeményen védekezett, megszaporodtak a büntetések, sok volt a kisebb sérülés, de mindenkit sikerült helyben kezelni.

Taktikát váltott az ETO, Löke külön őrizte Popovicot, és a norvég beállóst is egyre többet keresték támadásban a társak. Görbicz közben olyan hetest dobott, hogy Woltering nem is mozdult rá, mereven állt a gólvonalon.

Negyedórával a vége előtt 21-18-ra elhúzott a Győr, majd amikor sorozatban négyszer talált be a házigazda, a 47. percben, 23-18-nál időt kért a vendégek mestere, Dragan Adzic.

Görbicz szenzációs alakításával - labdaszerzés, védők megbolondítása, majd éles szögből gól - 26-21 lett. A vendégek K. Bulatovic heteseivel tartották a lépést, de 27-23-nál ő is rontott.

A végén több hiba becsúszott, Popovic megint ellenállhatatlan volt, így a végén meg kellett elégedni a kétgólos sikerrel. Az utolsó hét percet 5-2-re nyerte a Podgorica.

Női BL-döntő, 1. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 29-27 (13-12)
Veszprém Aréna, 5500 néző, V: Fleisch, Reiber (németek)
gól: Görbicz 12/7, Radicevic 4, Löke 4, Amorim 4, Vérten 3, Lekic 2, illetve Popovic 14/3, Djokic 3/1, K. Bulatovic 3/2, Savic 2, Miljanic 2, Radovic 1, Jovetic 1, Knezevic 1

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×