eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt a norvégok mellúszó sztárja

Huszonhat éves korában meghalt Alexander Dale Oen, a norvég úszósport kiemelkedő alakja, aki Gyurta Dániel egyik legnagyobb vetélytársa is volt az utóbbi évek világversenyein.

A 100 m mellen tavaly vb-aranyérmes, a 2008-as pekingi olimpián második, 200-on kétszeres Eb-ezüstérmes Oen tragédiájáról Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke, az Európai Úszó Liga (LEN) alelnöke - mint a LEN kommunikációs vezetője - tájékoztatta az MTI-t kedden.

"Az olimpiai esélyesnek számító norvég fiú az Egyesült Államokban, arizonai edzőtáborozás közben hunyt el, tréning után, a zuhany alatt találtak rá holtan" - mondta Gyárfás.
A Norvég Olimpiai Bizottság közlése szerint Oen halálát hirtelen szívmegállás okozta. Õ volt az északi ország egyik legnagyobb éremesélyese a július 27-én rajtoló londoni ötkarikás játékokon.

"Hirtelen, minden előjel nélkül hunyt el, helyi idő szerint hétfőn este, a flagstaffi edzőtáborban" - írta közös közleményében az olimpiai bizottság és a Norvég Úszó Szövetség.

Ola Ronsen, a csapat orvosa szinte azonnal a helyszínen volt, és a mentő is gyorsan megérkezett, de Oen életét már nem tudták megmenteni.

"Õszinte részvétem a családjának, együtt érzek velük. - mondta Per Rune Eknes, a helyi úszó szövetség elnöke. - Ez Norvégia úszósportjának legnehezebb napja."

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×