INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Itt a végleges keret a jégkorong-világbajnokságra

Infostart / InfoRádió
Kevin Primeau szövetségi kapitány kihirdette a vasárnap kezdődő, szlovéniai divízió I/A-csoportos jégkorong világbajnokságra utazó keretet.

Az utolsó szűkítést követően a szakmai stáb négy játékosnak köszönte meg az eddigi munkát: a kapitány döntése értelmében a kapus Pleszkán József (Fehérvár AV19), a hátvéd Kiss Dániel (Dab) és Orbán Attila (Fehérvár AV19), illetve a csatár Pavuk Attila (Dab) nem lesz ott a viadalon.

A szövetségi kapitány nem számíthat két alapkapusára, a Finnországban légiós Hetényi Zoltánra, valamint a kazah Arisztannál szereplő Szuper Leventére.

A magyar jégkorong válogatott világbajnoki kerete:
Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár AV19), Budai Krisztián (Miskolci JJSE)
Hátvédek: Horváth András, Tokaji Viktor, Láda Balázs, Sille Tamás, Hetényi Péter (Fehérvár AV19), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás (Dab), Szélig Viktor (Briancon, francia)
Csatárok: Ladányi Balázs, Vas Márton, Sofron István, Kovács Csaba, Sikorcin Ladislav, Mihály Árpád, Benk András, Magosi Bálint (Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab), Bartalis István, Vas János (Troja/Ljungby, svéd), Hári János (MODO, svéd).

Vasárnap a magyar válogatott játssza a világbajnokság nyitómérkőzését, 13 órai kezdettel, Japán ellen. Ezt követően sorrendben Ukrajnával, Szlovéniával, Ausztriával és Nagy-Britanniával találkozik a csapat a világbajnokságon.

A címlapról ajánljuk