eur:
387
usd:
358.76
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Két góllal nyert a Napoli a Chelsea ellen

A találkozó harmadához közeledve a Chelsea vezetést szerzett a nápolyi San Paolo Stadionban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. 40. percben Lavezzi egyenlített, majd vége a félidő vége előtt Cavani fordított. A második félidőben egy ideig a Chelsea birtokolta többet a labdát, de Lavezzi szerzett újabb gólt. A hajrában a Napoli közelebb állt az újabb gól szerzéséhez.

A Napoli kettős céllal kezdte a mérkőzést: gólokat szerezni, de nem kapni. A találkozó első szakaszában lendületesen futballoztak az olaszok, elsősorban az argentin Ezequiel Lavezzi játszott jól.

Kétszer is csak Petr Cech bravúrja mentette meg az angolok kapuját a góltól, a cseh kapus különösen Maggio helyzeténél remekelt. (De Cavani lövését sem volt egyszerű hárítani.)

A 26. percben az első formás Chelsea-támadás során Sturridge középre adásába Paolo Cannavaro rosszul ért bele, Juan Mata pedig a védőről felpörgő labdát kapásból a hálóba helyezte.

David Luiz nagy helyzetben fölé fejelt, nem tudta növelni előnyét a Chelsea. Az olaszok ellenben kiegyenlítettek a 40. percben: Lavezzi húsz méterről remekül tekert a bal alsó sarokba. Cech repült, de nem tudott védeni, 1-1.

Egy perccel a gól után Ramires hasonló helyzetbe került, mint a másik oldalon Lavezzi, de ő a kapu fölé lőtt. Nagy helyzet volt.

A 45. perc után, a félidő hosszabbításában a Chelsea középső védőinek hibáját kihasználva Edinson Cavani vállal a kapuba segítette a labdát.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal telt a második játékrész eleje, az egyik oldalon Cavani, a másikon Malouda lövését védte a kapus.

Az 53. percben Edinson Cavani passza után Ezequiel Lavezzi egyedül törhetett a Chelsea kapujára, de a bal kapufa mellé helyezett - kívülről.

A következő 10 perc a Chelsea-é volt, mezőn yfölényben játszott az angol csapat, Drogba elől csak az utolsó pillanatban mentett Aronica.

A 65. percben David Luiz, a Chelsea brazil védője felszabadítás helyett Cavaniba lőtte a labdát. Cech kiindult menteni, de az uruguayi be passzolta középre a labdát. Az érkező Lavezzi biztosan helyezett a hálóba, 3-1

André Villas-Boas a gól után cserélt: Raúl Meireles és Florent Malouda helyére Frank Lampard és Michael Essien állt. A ghánai bemutatkozásként összerúgta Cavani két lábát.

A 83. percben óriási helyzetet hagyott ki a Napoli: Marek Hamsik szenzációs visszahúzása után Christian Maggio hat méterről lőhetett, de a gólvonalon álló Ashley Cole ki tudta rúgni a labdát a mezőnybe.

A 3-1-es vereség aztg jelenti, hogy a Chelsea-nek nagyon nehéz lesz a visszavágó, legalább kétgólos győzelmet kell aratnia - legalábbis, ha nem kap gólt. Ha igen, még az sem elég.

Napoli-Chelsea 3-1

Korábban:
CSZKA Moszkva-Real Madrid 1-1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×