eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Man United megint utolérte a Man Cityt

A Manchester United a hétközi angol bajnoki forduló első napjának nagy nyertese. Sir Alex együttese két tizenegyes-góllal nyert, miközben a nagy rivális City elbukott az Everton ellen.

A Man United 2-0-ra győzött hazai pályán a legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyet megnyerő Stoke City ellen. Az első gólt Javier Hernandez, a másodikat Dimitar Berbatov szerezte, mindketten tizenegyesből találtak a kapuba. A Man United 1976 óta veretlen a Stoke ellen, s a sorozat most sem szakadt meg. Hozzáteendő: korábban még soha nem fordult elő, hogy a szezon ezen szakaszában a United már ne legyen érdekelt az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában sem.

A Man City meglepő vereséget szenvedett az utóbbi hetekben harmatos, a legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen Everton otthonában. A találkozó egyetlen gólját Darron Gibson szerezte, akinek ez volt az első gólja, amióta a liverpooliak átigazolták - a Manchester Unitedtől! A váratlan vereség után "elfogyott" a City pontelőnye a Uniteddel szemben.

A Tottenham megerősítette a harmadik helyet, miután simán, 3-1-re legyőzte a tabella utolsó helyén álló Wigant. Az első félidő góljait Gareth Bale és Luka Modric, a másodikét megint csak Gareth Bale, s a vendégektől McArthur (már 3-0 után) szerezte.

Nem tudta legyőzni a Swansea-t a meglepő eredmények csapata, a Chelsea. A walesiek az utolsó pillanatig vezettek az egykori Chelsea-játékos, Scott Sinclair gyönyörű góljával, a londoniak csak a 93. percben egyenlítettek ki, amikor már csak tíz emberrel játszottak Ashley Cole kiállítása után. Az egyenlítő gólnál José Bosingwa labdája Neil Taylorról pattant saját hálójába. (Ez volt az idény egyik legfurább gólja.)

Folytatódott a Liverpool nagyszerű sorozata: ezúttal bajnoki mérkőzésen nyert kenny Dalglish együttese, idegenben 3-0-ra legyőzve a Wolverhamptont. A gólokat Andy Carroll, Craig Bellamy és Dirk Kuyt szerezte. A holland csatár elérte az ötvenes gólhatárt a Premier League-ben, s ez korábban a Vörösök játékosai közül csak Michael Owennek, Robbie Fowlernek, Steven Gerrardnak és Fernando Torresnek sikerült. A kupában remeklő Pool ezt megelőzően legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

Premier League, 23. forduló

Everton-Manchester City 1-0
Manchester United-Stoke 2-0
Swansea-Chelsea 1-1
Tottenham-Wigan 3-1
Wolverhampton-Liverpool 0-3

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×