eur:
389.67
usd:
362.13
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Eurodisneylandben küzdenek az olimpiai kvótákért a súlyemelők

Több mint 700 versenyző vesz részt a Párizs melletti Eurodisneylandben az olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokságon. Kvótaszerzésre a magyar női válogatottnak lesz esélye.

A londoni indulási jogot elsősorban a szombattól a következő vasárnapig tartó vébén szerezhetik meg a súlyemelők, ez alapján a nemzetközi szövetség (IWF) magyar elnöke, Aján Tamás kiélezett versenyre számít minden súlycsoportban.

A sportvezető emlékeztetett rá, hogy a mostani vébén 101 ország versenyzői indulnak, de már a 2008-as olimpia eredménysora sem mutatott egyhangú képet.

A doppingmintákat a Magyar Antidopping Csoport nemzetközileg is minden szükséges képesítéssel rendelkező ellenőrei veszik le, a mezőny csaknem egyharmadára vár doppingellenőrzés.

Aján Tamás az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a nemzetközi szövetség a felkészülési időszakban már sok ellenőrzést végeztetett, így most kevés doppingesetre számít. Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy "a vezetők nem alhatnak a sportolókkal", így nem ígérheti azt, hogy egyetlenegy pozitív eset sem lesz.

A magyar női válogatott az olimpiai helyekért küzd, férfi együttes azonban nem indul, a nehézsúlyú Gyurkovics Ferenc és az Universiade-győztes ólomsúlyú Nagy Péter az egyéni sikerekért küzd. Utóbbinak van esélye arra, hogy jövőre az Európa-bajnokságon még kiharcolja az olimpiai indulási jogot, viszont athéni doppingesete és az IWF korábbi döntése miatt Gyurkovics Ferenc nem versenyezhet Londonban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×