eur:
388.71
usd:
361.75
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Albert Flórián: Szívesen járnék minden hónapban a Parlamentbe

Albert Flórián labdarúgó, a Nemzet Sportolója augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült. A díjátadó után azt mondta: szívesen járna minden hónapban ilyen ünnepségekre.

2004-ben a Nemzet Sportolója címet, pénteken pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést is a Parlament kupolatermében vehette át Albert Flórián labdarúgó. Szívesen járnék erre minden hónapban - mondta az InfoRádiónak a futball legenda.

Az aranylabdás magyar válogatott labdarúgó a díjátadó után megemlékezett édesapjáról, aki a pályán elindította és két bátyjáról, akik szintén focisták voltak. "Bács-Kiskun megye elég jó termőtalaja volt a magyar labdarúgásnak"

Hozzátette: három fiúunokája van, reméli, hogy egyikük nyomdokaiba lép majd, és valamelyikük "átveszi a marsallbotot".

Arról, hogy a jelenleg aktív magyar sportolók között akad-e olyan, aki kiérdemelheti ezeket a címeket, illetve hogy milyennek látja ma a labdarúgást, Albert Flórián nem kívánt beszélni. Mint mondta: ő csak szurkol a csapatnak.

Arra, hogy tanácsot adjak, nagyon egyszerű a válasz: messziről jött ember azt mond, amit akar. Nem akarok ebbe a csapdába beleesni. Szorítok, mert már Eb-selejtezők vannak, a vb-selejtezősorolás pedig elég nehéznek tűnik, de az a jó csapat, amelyik ezekkel a nehéz feladatokkal is megbirkózik - hangsúlyozta Albert Flórián.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×