eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ki volt Messi, Xavi és Cristiano Ronaldo közül a legjobb?

Xavi Hernández, Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo volt az UEFA felkérésére szavazó 53 sportújságíró szerint az európai klubokban szereplők legjobbja a 2010-211-es idényben. A névsorban nincs meglepetés, úgy is fogalmazhatunk: a BL-győztes Barcelona két legjobbja, valamint az európai aranycipős került a szűkített listára. De hogy hármuk közül ki volt a legjobb, az csak augusztus végén derül ki.

Az UEFA idén először választja meg a kontinens legjobbját a France Football 1956 óta létező aranylabda-szavazására hajazó metódussal. Ez az ankét váltja fel az európai kupasorozatok legjobb játékosát kitüntető díjat, amelyet egyébként 2010-ben Diego Milito, 2009-ben Lionel Messi, 2008-ban pedig Cristiano Ronaldo nyert meg.

Az UEFA augusztus 25-én hozza nyilvánosságra, hogy a három jelölt közül ki kapta a legtöbb szavazatot. Az első három között akkor, a monacói gálán, elektronikus úton, dönt majd a zsűri.

Ismertté vált ellenben már a 4-10. helyezettek sorrendje:
4. Andrés Iniesta (spanyol) - FC Barcelona (33 pont)
5. Radamel Falcao (kolumbiai) - FC Porto (17)
6. Wayne Rooney (angol) - Manchester United FC (15)
7. Nemanja Vidiæ (szerb) - Manchester United FC (5)
8. Zlatan Ibrahimoviæ (svéd) - AC Milan (4)
    Gerard Piqué (spanyol) - FC Barcelona (4)
10. Manuel Neuer (német) - FC Schalke 04* (3)
* már a Bayern München tagja

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×