eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Erdei Zsolt: Mintha egy 20 éves titán lennék

Pályafutásom legnehezebb felkészülésén vagyok túl, ennek is köszönhető a kiütéses győzelem - mondta Erdei Zsolt ökölvívó, korábbi világbajnok, aki technikai KO-val nyert az amerikai Byron Mitchell ellen. A félnehézsúlyú öklöző az új edzésmódszereknek köszönhetően úgy érzi magát, mint egy 20 éves titán, és abban bízik, legközelebb világbajnoki címmeccsen léphet a szorítóba.

Milyen volt a visszhangja az amerikai Byron Mitchell elleni sikerének?

Az utca emberének tetszett a bunyóm. Ez a fontos, mert nekik akarok örömet szerezni, az országot képviselve lépek a szorítóba.

Kirobbanó erőben bokszolt, de mennyi munka volt ebben?

Elmondani nem lehet azt a kínkeserves küzdelmet, csak az értené meg, aki már megpróbálta. Kevés élsportoló van, aki végigcsinált volna egy ilyen felkészülést, korábban még én sem végeztem ilyen munkát. Klink Zoltán edzésmódszereitől megújultam, mintha kicseréltek volna.

Sokan mondták, hogy mennyire szikár és izmos vagyok, és bár ezt magamon nem veszem észre annyira, azt éreztem, hogy kockás a hasam. Megfogtam a hasamat, olyan volt, mint a szikla!

Idővel még jobb lehet?

Remélem, hogy így lesz. A meccs után úgy éreztem, hogy sok maradt bennem, és a felkészülés során is azt éreztem, hogy még erősebb és gyorsabb tudok lenni. Bennem van a fejlődési lehetőség, mert egyszerűen új ember vagyok. Mintha egy 20 éves titán lennék, aki most került a profik közé, és hihetetlen motivációval rendelkezem. Ha ez megmarad, akkor bárki jöhet, eséllyel lépek a szorítóba.

Hány meccset tervez még karrierje során?

Egy összecsapás még biztosan lesz, de az is lehet, hogy három találkozó vár rám. Remélem, hogy komolyabb, akár világbajnoki címmeccs lesz a következő.

A teljes interjút meghallgathatják szombaton az InfoRádió Gólvonal című sportműsorában.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×