eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Guardiola: Messi nélkül nem lennénk ennyire jók

Még egy évig biztosan marad a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona csapatánál Pep Guardiola. A vezetőedző elmondta, arra a legbüszkébb, ahogy megnyerték a Manchester United elleni finálét.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola azt mondta, kiváltságos helyzetben érzi magát, amiért ennyire kiváló játékosok alkotják a csapatát.

"Sokkal jobban játszottunk, mint két éve Rómában, az egész világ láthatta, hogy megérdemelten nyertük meg a finálét. Kemény munkát kértem a játékosoktól, és szeretnék gratulálni mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez. Arra vagyok a legbüszkébb, ahogy megnyertük a finálét, azt akarom, hogy így futballozzunk" - mondta a döntő után a katalán együttes trénere.


"Fontos volt, hogy mi szereztük az első gólt, ám így is bármi megtörténhetett volna. A United sok gondot okozott, de a középpályán feléjük kerekedtünk, ez pedig megmutatta a csapatunk erejét" - emelte ki Guardiola, aki nagyszerű emberi gesztusnak nevezte, hogy a csapatkapitány, Carles Puyol átengedte a kupa felemelésének lehetőségét Eric Abidalnak.

A szakvezető dicsérte a Manchester Unitedet és annak menedzserét, míg a finálé legjobbjának választott Lionel Messit a világ legjobbjának nevezte. "Õ a legjobb, akit valaha láttam. Rajta kívül is vannak kiváló futballistáink, de nem hiszem, hogy nélküle nem emelkednénk ki ennyire. Messi egyedi, és remélem, a klub a jövőben is köré tudja építeni a csapatot."

"Nem érzem úgy, hogy én vagyok a vezére ennek a remek társaságnak, nagyon is sokan vannak rajtam kívül olyanok, akik rengeteget tettek azért, hogy idáig eljuthassunk" - tette hozzá a tréner.

Az edző nem akarta összehasonlítani együttesét a múlt legnagyobbjaival, így a Di Stefano és Puskás vezette Real Madriddal, vagy a Johan Cruyff-féle Ajax Amszterdammal. "Azt szeretném, hogy az emberek úgy emlékezzenek ránk, mint egy csapatra, amelyet élvezetes volt nézni."



Guardiola elmondta azt is, hogy egy évig biztosan marad a Barcelona kispadján. Az edzőt sokan Carlo Ancelotti utódjának tartották a Chelsea-nél, de az immár kétszeres BL-győztes szakvezető eloszlatta a kételyeket.

"Ha sikeres vagy, sok lány borul a lábad elé, de még egy évig érvényes a szerződésem, és ki akarom tölteni, a folytatást pedig meglátjuk. Az életemet a szenvedély határozza meg, és amint ez elmúlik, pihenni fogok, és megpróbálom a szenvedélyt visszaszerezni. A jövőm nehéz lesz, egy másik klubnál, hogy megtaláljam ugyanezeket a játékosokat, de ez egy kihívás is egyben."

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×