eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagy a baj: a szövetség elnöke a kormány közbelépését kérte

Három napon belül a negyedik spanyol kerékpárosról derült ki, hogy fennakadt egy doppingvizsgálaton. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség jelezte, a spanyol kormánynak komolyan foglalkoznia kell a kerékpárosaik eseteivel, mert súlyos problémáról van szó.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szombaton jelentette be, hogy Margerita Fullenát, a sydneyi olimpia hegyikerékpáros viadalának női bronzérmesét előzetesen eltiltotta, miután az augusztus 30-án adott mintájában EPO nyomaira bukkantak a szakemberek.

Az UCI elnöke, Pat McQuaid Fullena esete után jelezte, a spanyol kormánynak komolyan foglalkoznia kell a kerékpárosaik eseteivel, mert szerinte súlyos problémáról van szó.

"Először is a kormánynak rá kell ébrednie, hogy ez egy valódi probléma az országban, aztán pedig le kell ülniük a helyi szövetség vezetőivel, hogy közösen találjanak megoldást a bajokra, s megtisztítsák a sportágat a doppingtól" - nyilatkozta McQuaid.

Fullena előtt két nappal a világ jelenlegi legjobb országúti versenyzőjéről, a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadorról derült ki, hogy az idei francia körversenyen adott egyik mintájában találtak - igaz, nagyon parányi mennyiségű - klenbuterolt.

Majd néhány órával később hozták nyilvánosságra, hogy az idei Vuelta a Espana második helyén végzett Ezequiel Mosquera, illetve klubtársa, David Garcia akadt fenn egy ellenőrzésen, miután a Vueltán szeptember 16-án adott mintájukban a vérképzést serkentő hidroxietil-keményítőre bukkantak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×