eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egervári: "A kirekesztő Husztira nincsen szükség!"

A jó Huszti Szabolcsra szükség van, arra viszont nem, aki kirekeszti magát és ilyen nyilatkozatokat tesz - mondta az InfoRádiónak Egervári Sándor,a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután a Zenit futballistája nyílt levélben bírálta a nemzeti csapat szakvezetőjének döntéseit és az együttes körüli légkört.

Huszti Szabolcs a Moldova elleni mérkőzés után beszélt Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal. Az orosz Zenit játékosa azt kérte, hogy egy ideig ne vegye figyelembe a válogatottnál, mert a klubcsapatában szeretne újra formába lendülni.

Az 51-szeres válogatott ezután egy nyílt levében arról írt, hogy azért volt feldúlt a moldávok elleni meccs után, mert nem ért egyet a kapitány által megfogalmazott kritikákkal.

Huszti Szabolcs szerint Egervári Sándor meccshiánnyal és motiválatlanságával magyarázta a középpályás kihagyását, miközben a játékos kiemelte, hogy több másik csapattársa is alig jut szerephez külföldi csapatában.

A szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta, hogy a szövetségi kapitány feladata eldönteni, ki kap szerepet a válogatottban.

"Megadtam neki a megfelelő szakmai választ. Sajnálom, hogy ez neki kevés volt és teljesen szükségtelen módon nyílt levélben fordul a közvélemény felé, nem használ annak, hogy visszaverekedje magát a válogatottba, nem használ a közösségi szellemnek, amely a válogatott körül van" - mondta a kapitány.

A játékos kiemelte, hogy nem szimpatikus neki az a légkör, amely a csapat körül kialakult. Huszti Szabolcs azt mondta, nem igazol vissza Magyarországra, vagy a válogatottba több játékost adó Videotonba, azért, hogy válogatott legyen. Szerinte nem szerencsés, hogy a gyengébb magyar bajnokságban edződő játékosok szerepelnek a nemzeti csapatban, a külföldön már bizonyító labdarúgók helyett. Egervári Sándor a játékoz ilyen hozzáállása árt a csapat körüli hangulatnak.

"Ez a nyílt levél teljesen meglepett hiszen arról beszéltünk, hogy ezt a beszélgetést folytatjuk, hiszen egy jó Husztira szükség van, arra a Husztira, aki kirekeszti magát, aki ilyen nyilatkozatokat tesz, arra nincs szükség" - mondta Egervári.

A szakember azt mondta erről még beszélni fog a játékossal. Egervári Sándor hozzátette: meglepte Huszti Szabolcs nyílt levele, mert a hozzáállásával elégedett volt. Eközben a Zenit játékosa levelében azt állítja, hogy a szakvezetés szerint lélektelenül készült a meccsekre. A szövetségi kapitány elmondta, hogy nem elégedetlen a magyar klubokban játszó válogatott kerettagokkal, akikkel ütőképesebb lehet a válogatott a korábbiaknál.

A középpályás szerint több játékos hozzá hasonlóan látja a válogatott körüli helyzetet.

Az 51-szeres válogatott középpályás 2007 májusában a Görögország elleni Eb-selejtező előtt elhagyta az akkor Várhidi Péter által irányított nemzeti csapatot - a szövetség akkori közlése szerint azért, mert nem érezte biztosnak a helyét a kezdőben -, ezért az MLSZ eltiltotta, és nyolc hónappal később szerepelt újra a válogatottban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×