eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az Inter túlélt mindent, és ez döntőt ér - videók

José Mourinho második csapatát vezette döntőbe a Bajnokok Ligájában, az Inter 38 év után szerepelhet ismét a kupasorozat fináléjában. A kék-feketék ősszel még bukdácsoltak, de tavasszal a címvédő Barcelonát és a Chelsea-t is magabiztosan ejtették ki, így jutottak el Madridig. A május 22-i finálét felvezető sorozatunk negyedik részében az olasz döntőbe vezető útját elevenítjük fel.

A Bayern Münchenhez hasonlóan a szombati BL-döntő másik résztvevője, az Inter is nagy nehézségek árán jutott tovább csoportjából. A kék-feketék három döntetlennel kezdtek (0-0 a Barcelona, 1-1 a Rubin Kazany, 2-2 a Dinamo Kijev ellen), majd november 4-én kulcsfontosságú sikert arattak az ukrán fővárosban. A Dinamo ellen az utolsó percekben fordítottak két szerencsés találattal, Diego Milito és Wesley Sneijder góljával.


Barcelonában simán, 2-0-ra kapott ki a Mourinho-együttes, ám később kiderült, hogy ebből az összecsapásból sokat tanult a milánói alakulat, amit aztán az elődöntőben tudott hasznosítani. Az utolsó forduló előtt 6 ponttal állt az Inter, és a szintén 6 pontos orosz bajnokot fogadta. A sorsdöntő találkozón nem remegett meg a hazaiak lába, és végül Eto'o és Balotelli találatával diadalmaskodtak.



A nyolcaddöntőben Mourinho korábbi együttesét, a Chelsea-t kapta az Inter, és végül oda-vissza győzve búcsúztatta a londoni csapatot. Milánóban egy gyors Milito-gól után ugyan a Kékek többet veszélyeztettek, és végül egyenlíteni tudtak, de Cambiasso kapáslövésével 2-1-re nyert az olasz bajnok.



A visszavágó a portugál sztáredző visszatérése miatt volt érdekes, a Stamford Bridge-en szívélyesen fogadták a Különleges edzőt. Mourinho ugyanakkor nem nosztalgiázott, hanem taktikázott - kiválóan, mint kiderült. Az Inter tökéletesen védekezett és veszélyes kontrákat vezetett az egyre idegesebbé váló Ancelotti-alakulat ellen, és végül Eto'o góljával győzni tudott.



Következett a CSZKA Moszkva, ám az orosz együttes nem jelentett akadályt az Internek. Az olasz együttes mindkétszer 1-0-ra győzött, a találatok a két nyári szerzemény, Diego Milito és Wesley Sneijder szerezte. Ezzel 2003 után került újra a négy közé a milánói együttes.

Az elődöntőben a címvédő Barcelona ellen bizonyította be José Mourinho, hogy mennyire tanulékony és taktikai repertoárja milyen sokszínű. Hazai pályán nehezen találta a ritmust az Inter, Pedro góljával a katalánok kerültek előnybe, de aztán szinte tökéletes játékot nyújtva fordított az olasz együttes. Egy kijátszott helyzetből Sneijder egyenlített, majd a szünet után két gyors akcióból Maicon és Milito volt eredményes. A hajrában a Barcelona beszorította a hazaiakat, de nem tudták feltörni az Inter-reteszt.



A visszavágón nem túl látványos, de kétségtelenül eredményes, főként a védekezésre koncentráló taktikával lépett pályára az Inter. A milánói csapat játéka még defenzívebbé vált, miután Thiago Mottát kiállították, a gárda többször is kapujától 30 méterre védekezett, lezárva a területet a barcelonaiak kreatív játékosai előtt. A Lúcio vezette védelem ismét hatalmas lelkesedéssel és koncentráltsággal játszott, tökéletesen lefékezték Messiéket. A hajrában ugyan Piqué gólt szerzett, de a Barcelona nem tudott újabb találatot begyötörni, így a címvédő búcsúzott, az Inter pedig 1972 után első döntőjére készülhet.



A kék-feketéknél Julio Cesar, Javier Zanetti, Maicon, Samuel Eto'o és Walter Samuel játszotta valamennyi találkozón, Lúcio, Esteban Cambiasso és Dejan Sztankovics egyszer hiányzott.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×