eur:
389
usd:
361.32
bux:
68651.99
2024. május 7. kedd Gizella

Gera csalódott, de nem szégyenkezik

Csalódott ugyan Gera Zoltán, de úgy gondolja, nincs miért szégyenkezniük. Az Európa Liga döntőjében 2-1 arányban alul maradt Fulham magyar játékosa szerint az Atletico Madrid csak az első félidőben uralta a meccset, a másodikban viszont már ők játszottak jobban.

 Száztizenhat percig éltek a Fulham reményei, mégis az Atletico Madrid uruguay-i játékosa, Diego Forlan emelte mennyekbe a csapatát - és a kupát az Európa Liga történetének első döntője után.

Rögtön letámadással kezdett a madridi gárda, és ennek eredményeképpen fél óra alatt több helyzetet is kidolgoztak az amúgy jó formában védő Schwarzer kapuja előtt.

Aztán a 32. percben megtört a jég: az eddigi meccseken is kulcsszerepet játszó Diego Forlan a leshatáron lecsapott Agüero eltévedt lövésére, és hat méterről, egy laza jobblábas passzal a Fulham kapujába továbbította a labdát.



Öt perc múlva jött az angolok válasza, amelyben Gera Zoltánnak komoly érdemei voltak.

Egy Fulham támadás végén úgy tűnt, hogy Zamora elveszíti a labdát, amely a magyar csatár elé pattant. Gera finom mozdulattal átemelte a másik oldalra, ahol Davies várakozott az ötös sarkán. A walesi születésű középpályás kapásból védhetetlenül bombázott De Gea kapujába.



A második félidőben a Fulham átvette az uralmat a pályán, de gólig nem jutottak. Többek között Gerának is volt ugyan helyzete, de a spanyol kapus ellopta előle a labdát, miután a magyar kissé hosszan tolta meg. A meccs utolsó fél órája csapongó játékba torkollt, nem bírtak egymással a csapatok.

Aztán jött a hosszabbítás, amelyben hiába támadtak többet az angolok, Forlan ismét döntött: Agüero belőtt labdáját varázslatos mozdulattal tolta tovább a Fulham kapujába.



Gera Zoltán a mérkőzés után nagyon csalódottnak mondta magát. Szerinte a második félidő az övék volt, és a hosszabbításban már a tizenegyesekre készültek. Nagyon rossz vesztesnek lenni, de úgy gondolom, hogy nem kell szégyenkeznünk - nyilatkozta a magyar csatár.

Gera a jók között

A szaksajtóban az átlagosnál jobbra értékelték Gera Zoltán játékát. A goal.com 6,5-es osztályzatot adott a magyarnak, itt nála csak a kapus Schwarzer (7) és Zamora (7) kapott magasabb pontszámot.

A portál azt írta Geráról, hogy a Fulham gólja előtt higgadt passzal hozta helyzetbe Daviest, és rendszeresen az egyik legjobb mozgatója volt a csapat támadásainak. Azonban nagyrészt hiányoztak a szokásos gólpasszai, illetve a gólveszélyes kapura lövései - tette hozzá az értékelő.

A timesonline.co.uk Duffnak, Murphynek, Daviesnek és Zamorának is jobb osztályzatot adott a hatosra értékelt Geránál. Az értékelő szerint a magyar csatár túlságosan mélyre húzódott ahhoz, hogy támogatni tudja Zamorát, viszont fáradhatatlanul dolgozott, és fontos szerepet játszott abban, hogy visszatérhettek a Fulham győzelmi esélyei.

A Fulham trénere büszke


A Fulham trénere is csalódott, de emellett nagyon büszke a csapatra. Roy Hodgson úgy nyilatkozott, mindenki nyerni akar, de másodiknak lenni ezen a szinten, 63 mérkőzés után, így is nagyszerű eredmény.

Sportszerűen reagált a vereségre a Gerával a támadásokért felelős csatár, a sérülése miatt idő előtt cserére kényszerült Bobby Zamora: El kell ismerni, hogy az Atlético jobb volt, és ezért csak gratulálni lehet. De nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy mi egy csodás idényen vagyunk túl - nyilatkozta.

Boldoggá tesznek a góljaim, amelyekkel segíteni tudtam csapatomat. Számomra nagy év volt a tavalyi is az Aranycipő kiérdemlésével, most viszont a csapattal nyertünk, ami sokkal édesebbé teszi a diadalt - nyilatkozta mérkőzés és a madridiak kupaidényének hőse, Diego Forlan.

Pályafutásomnak kétségtelenül legfontosabb góljait szereztem ma este. Hihetetlen, hogy kupát nyertünk az Atléticóval - fűzte hozzá az uruguayi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×