eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma

Három sérült is a szlovák vb-keretben

Vladimir Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya három sérült játékost is behívott az egyelőre 29 fős keretébe.

Martin Skrtel (Liverpool) február óta nem játszott meccset a lábtörése miatt. Filip Holosko (Besiktas) a tavalyi lábtörése óta még edzeni sem tud. Robert Vittek (Ankaragücü) a térdével kínlódik.

A kapitány behívta a keretbe a fiát, Vladimirt, a Manchester City középpályását, aki a Boltonnál kölcsönjátékosként töltötte az idényt. A két legnagyobb név a még nem citált játékosok közül Marek Hamsik a Napoli középpályása, s Miroslav Stoch, aki a Chelsea tagja, de néhány hete, kölcsönjátékosként , a holland Twentével nyert bajnoki címet.

Jan Mucha (Legia Warszawa), Dusan Kuciak (Vaslui), Lubos Kamenar (Nantes), Dusan Pernis (Dundee United) kapusok

Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petras (Cesena), Martin Skrtel (Liverpool), Lubomir Michalik (Leeds United), Jan Durica (Hannover), Radoslav Zabavnik (Mainz), Marek Cech (West Bromwich Albion), Tomas Lubocan (Zenit), Kornel Salate (Slovan Bratislava) védők.

Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Praha), Miroslav Karhan (Mainz), Marek Sapara (Ankaragücü), Mario Pecalka (Zilina), Stanislav Sestak (Bochum), Marek Hamsik (Napoli), Vladimir Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea), Dusan Svento (Salzburg), Zdeno Strba (Xanthi) középpályás.

Erik Jendrisek (Schalke), Robert Vittek (Ankaragücü), Martin Jakubko (Szaturn Moszkva), Filip Holosko (Besiktas) csatárok.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×