eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nagy László kihagyja az Eb-t

Nagy László családi okok és kisebb sérülése miatt nem vesz részt a januári ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon - mondta a spanyol szövetség által "megkörnyékezett" Barcelona-játékos.

"Döntésem csak az Eb-re szól, jelenleg nem téma az, hogy a spanyolok szeretnék, ha a 2012-es olimpián az ő válogatottjukban szerepeljek. Tíz éve minden világversenyen ott voltam, most inkább a családommal szeretnék lenni. Ráadásul korábbi ujjsérülésem után sem vagyok százszázalékos állapotban, noha játszom a klubomban, nem lehet túlterhelni" - nyilatkozta Nagy László.

Hozzátette: a kontinensviadal után beszél a magyar szövetség képviselőivel a hogyan továbbról, mert nem döntött még, elfogadja-e a spanyol szövetség ajánlatát, vagy továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll.

Csoknyai István szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy Nagy ott legyen az Eb-n, s sajnálja, hogy a játékos így döntött.

"Az Eb után szeretnénk, ha Laci már azt jelezné, hogy továbbra is a mi játékosunk marad, mert ő igazi értéke a csapatnak." - tette hozzá Csoknyai.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke egyelőre nem kívánt reagálni, mint jelezte: megvárja Nagynak az Eb-ra vonatkozó hivatalos bejelentését.

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy játékos három év kihagyás után szerepelhet egy másik ország válogatottjában. Azt Nagy is elismerte, a spanyolok erőteljesen kapacitálják, hogy inkább náluk játsszon.

A kiváló átlövő idén június 21-én szerepelt legutóbb a magyar nemzeti csapatban, vagyis ha kihagyna három évet, akkor a spanyol együttessel - sikeres kvalifikáció esetén - ott lehetne a 2012-es londoni olimpián.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×