eur:
388.99
usd:
363.66
bux:
68187.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Támogatja az Interpol a FIFA-t

Az Interpol támogatására is számíthat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a fogadási csalások felderítésében.

"Komoly segítséget kaptunk az illegális fogadások visszaszorításáért folytatott küzdelmünkben" - jelentette be Joseph Blatter FIFA-elnök a szövetség végrehajtó bizottságának szerdai, fokvárosi ülését követően. - Nagyon nehéz egy olyan, a labdarúgást túszként fogva tartó rendszert felderíteni, amelyben sok a második, harmadik ligás szereplő. Ezért is örömteli, hogy az Interpol támogatja a kezdeményezésemet, hogy hozzunk létre egy egységet, amely a törvénytelen fogadások felderítésével foglalkozik a sportban általánosan, és különösen a labdarúgásban."

Két és fél hete a bochumi államügyészség jelentette be, hogy a gyanú szerint kilenc ország - köztük Magyarország is - érintett a legújabb futballbotrányban. A botrány felgöngyölítésében kezdettől fogva közreműködik az európai sportági szövetség (UEFA), amely saját vizsgálatot is folytat.

Ennek egyes részleteit ismertetve a múlt héten közölte: az előzetesen gyanúsnak talált több mint negyven mérkőzés közül tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót - többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként.

Ezekkel párhuzamosan az egyre terebélyesedő bundabotrányban mind több országot - így Magyarországot is - érintően érkeznek hírek arról, hogy mely mérkőzésen történtek, történhettek megvesztegetések, illetve hol fordultak elő erre vonatkozó kísérletek.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×