eur:
391.01
usd:
366.21
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az ámokfutó Prokop lemondott, Kovács a megbízott edző

A múlt csütörtöki ámokfutása után lemondott a Hypo NÖ női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Gunnar Prokop, a megbízott tréner az eddigi segítő, Kovács Ferenc lett.

"Prokop, mint edző, lemondott, de természetesen marad a klub menedzsere. Az biztos, hogy a mérkőzéseken nem ülhet le a kispadra, és én meccselek majd. A klub megpróbál edzőt keresni, de amíg nincs megoldás, én vagyok az, aki a jegyzőkönyvben edzőként lesz beírva" - mondta Kovács Ferenc.

A botrányairól is elhíresült Prokop a Metz elleni, múlt csütörtöki BL-mérkőzésen 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró ugyan kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, és a Hypo NÖ végül megszerezte az egyik pontot. Azt az európai szövetség (EHF) főtitkára, Michael Wiederer emelte ki, hogy Prokop példás büntetésre számíthat. A fegyelmi bizottság várhatóan már szerdán dönt.

Prokop a klub honlapjára írt levelében bocsánatot kért cselekedetéért, jelezte: még most sem érti, miért tett így, és pszichológus segítségével próbálja feldolgozni a történteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×