eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Pálinger nem megy a női kézilabda-vb-re

Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa nem vesz részt a decemberi, kínai világbajnokságon.

A Győr hálóőre hétfő este beszélt erről Mátéfi Eszter szövetségi kapitánnyal. A handball.hu információja szerint Pálinger 2010-től ismét szeretne a válogatottban szerepelni, amennyiben a szakember számít rá.

Mátéfi a kézi.hu szaklapnak úgy nyilatkozott, hogy tartalmas és abszolút pozitív beszélgetésen van túl Pálingerrel, aki a hosszú felkészülést és a vb-t nem tudja vállalni, de 2010-ben teljes mértékben a válogatott rendelkezésére áll. Pálinger a kapitánynak elmondta: a londoni olimpián már semmiképpen nem fog szerepelni a csapatban, de előtte lehet rá számítani.

"Bízom benne, hogy a világbajnokságon Kati nélkül is jól tudunk szerepelni, tovább tudunk építkezni, hiszen a kínai vb nem kvalifikációs verseny, jövőre pedig vele együtt még eredményesebbek lehetünk" - tette hozzá Mátéfi.

Pálinger - aki december 6-án lesz 31 esztendős - 1997 óta minden olimpián, vb-n és Eb-n ott volt. Olimpián a legjobb eredménye a sydneyi ezüstérem 2000-ből, vb-n kétszer állhatott dobogóra, 2003-ban második, 2005-ben harmadik volt. Kontinensviadalon 2000-ben győzött, 1998-ban és 2004-ben harmadik lett vele a csapat.

Klubszinten a Győr mellett játszott a Dunaferrben, a dán FC Köbenhavnban és a szlovén Krim Ljubljanában. Ötszörös magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes, BL- és EHF Kupa-második.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×