eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eladó a Milan!

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a Milant birtokló Fininvest cég a csőd közelébe jutott, ennek kiküszöbölése érdekében pedig meg kell szabadulniuk a Milantól, de legalábbis egy részét át kell engedniük egy befektetőnek.

A népszerű sportlap 750 millió eurós tartozásról ír, ami megmagyarázza a Milan vezetőinek viselkedését a legutóbbi átigazolási szezonban. A 2007-es Bajnokok Ligája-győztes elengedte legnagyobb csillagát, Kakát a Real Madridhoz, 15 millió euróért lemondott a francia bajnokság legtehetségesebb játékosának tartott Gourcuffról, miközben mindössze a Real Madridnál átadólistára tett holland Huntelaart szerezte meg.

A csapat 7 forduló után 9 ponttal (mindössze 4 rúgott góllal!) a tabella 12. helyén áll. 50 százalékos a Milan mérlege a BL-ben is: egy marseille-i bravúrgyőzelem után a sorozat legnagyobb szenzációját szolgáltatta a csapat, amikor hazai pályán 1-0-ra kikapott az egyik leggyengébb csapatnak tartott Zürichtől.

A Gazzetta már korábban is elsősorban líbiai, illetve albán befektetőkről írt. Most arról számolt be a lap, hogy Rezart Taci, az albán iparmágnás elismerte: ha Silvio Berlusconi úgy dönt, hogy eladja a Milant, akkor ő készen áll tárgyalni a klubbal. "Nem hiszem, hogy Berlusconi el akarná adni a Milant, de ha mégis így lenne, akkor nagyon élénk érdeklődők leszünk" - mondta Taci a Guerin Sportivónak.

Korábban olyan hírekről is lehetett hallani, hogy Taci már résztulajdonosa a klubnak. "Nem igazak azok a hírek, melyek szerint már részvényes lennék, csupán vannak kapcsolataim az olyan sportprogramokkal, mint a Milan Junior Campus vagy a Milan Parc" - tette hozzá az albán üzletember, aki kijelentette: az üzletnek nem lehet akadálya, hiszen remek baráti viszonyban van a Milan jelenlegi két vezetőjével, Silvio Berlusconival és Adriano Gallianival.

A Gazzetta szerint az albán mágnás a Bologna elleni bajnoki meccs alatt már tárgyalt Berlusconival, azonban akkor nem sikerült pontot tenni az ügy végére. "Nem tudom, mi lehetett a valódi oka annak, hogy nem fejeztük be akkor az üzletet" - mondta Taci.

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×