INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hatvanezer eurós büntetést kapott az Újpest

InfoRádió / MTI
Megérkezett az Újpesthez az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának hivatalos értesítése, amelyben arról tájékoztatják a klubot, hogy a Steaua Bukurest elleni Európa Liga-mérkőzésen történt lelátói események és rendzavarások miatt 60 ezer eurós (16 millió forintos) büntetéssel sújtják az egyesületet. Az Újpest eddig nem döntött a fellebbezés benyújtásáról.

Az UEFA illetékes testülete a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján hozta meg döntését, a büntetés okaként fényrakéták, petárdák használatát, továbbá verekedést és rasszista viselkedést nevezett meg. Az UEFA megállapítja, hogy az Újpest a határozat előtt beadványt intézett hozzá, amelyben felhívta az illetékesek figyelmét, hogy az első, bukaresti mérkőzésen történtek - és a tény, hogy a Steaua Bucuresti nem tett semmilyen érdemleges biztonsági intézkedést - hozzájárultak a visszavágón jelentkező incidensekhez.

A párharc első, július 16-i romániai találkozóján egy hazai néző a pályára rohant, továbbá megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a helyi szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, illetve egy csoportjuk ízléstelen, minden jóérzésű embert felháborító, gusztustalan felirattal provokálta a magyarokat a stadionban. Mindezekért az UEFA két mérkőzés zártkapus megrendezését rótta ki büntetésként a bukaresti klubra.

A július 23-i visszavágón a hazai szurkolók egy része a szünetben a D lelátóról átmászott a román drukkerekhez legközelebbi lelátórészre, majd görögtüzeket kezdett átdobálni a vendégszektorba, ahonnan válaszul székek érkeztek. Ezt követően a vendégek átmásztak a kerítésen az ütközőszektorba, ahova a rohamrendőrök is bevonultak, s könnygáz bevetésével állították helyre a rendet. A második félidő 20 perc késéssel kezdődött el.

A címlapról ajánljuk