INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Milliókat követel Eto'o a Barcelonától

InfoRádió / MTI
Egyeztető tárgyalásokat kezdenek Samuel Eto'o, a Barcelonától a nyáron az Interbe átigazolt kameruni csatár és a katalán klub képviselői, miután az afrikai futballista három millió eurót követel volt egyesületétől.

Keddi hírek szerint Eto'o kész akár bíróságra vinni az ügyet, ha nem fizet a Barcelona. A kameruni játékos arra építi követelését, hogy 20 millió eurós eladási árából 15 százalék őt illeti. A Barcelona viszont nem mutat hajlandóságot, hogy fizessen neki, arra hivatkozva, hogy egyfelől a játékos anyagi igényével forduljon az Interhez, másfelől pénzügyek csakis akkor kerülhetnének egyáltalán szóba a felek között, ha kizárólag spanyol csapatokról lenne szó.

A csatár keresetének alapjául a spanyol labdarúgók érdekvédelmi szövetségének (AFE) normatívája szolgál, amely szerint két spanyol együttes közötti átigazolásnál a futballistát megilleti vételárának 15 százaléka.

Van azonban kivétel, amibe a kameruni játékos belekapaszkodhat, nevezetesen az a precedens, amivel Albert Luque hasonló esete szolgálhat. A Deportivo La Coruna futballistája javára 2008 februárjában a bíróság annak ellenére megítélte a 14 millióról szóló szerződés 15 százalékát, vagyis 2,1 millió eurót, hogy nem egy másik spanyol klubhoz, hanem az angol Newcastle-hoz igazolt.

A címlapról ajánljuk