eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Trükközhet a büntetéssel a Chelsea

Elképzelhető, hogy a Chelsea januárban a FIFA büntetése ellenére mégis igazolhat játékosokat. Minden azon múlik, a londoni klub mikor nyújtja be fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.

A Chelsea-nek 21 napja van, hogy benyújtsa fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, miután a FIFA eltiltotta a klubot a következő két átigazolási időszaktól.

Ha az egyesület már a jövő héten postára adja a fellebbezést, azt várhatóan novemberben tárgyalja a szervezet, és decemberben döntést hozhat. Ha azonban a Chelsea kihasználja a rendelkezésre álló időt, akkor a nemzetközi Sportdöntőbíróság csak jövő év elején tűzheti napirendjére az ügyet - közölte a szervezet főtitkára, Matthieu Reeb.

Ez esetben a FIFA-büntetés végrehajtását felfüggesztik a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntéséig. Ha a fellebbezéssel nem jár sikerrel a londoni egyesület, és érvényben marad az büntetés, akkor az eltiltás a 2010-es nyári és 2011-es téli transzferidőszakra vonatkozik.

A londoni egyesületet azért büntette meg a szervezet, mert 2007-ben szabálytalanul csábította el a tehetséges francia szélsőt, Gael Kakutát a Lens-tól.

A Chelsea meg van győződve az igazáról, arról, hogy a francia tehetségnek nem volt profi szerződése a Lens-nál, és az ország szövetségénél sem volt regisztrálva Gael Kakuta, így ingyen megszerezhették. A franciák viszont azt állítják, hogy a 9 éves kora óta a Lens-ban szerepelt szélsőnek előszerződése volt, de 17 éves kora előtt profi megállapodást nem köthetett a francia törvények szerint.

A Lens azzal panaszolta be a Chelsea-t, hogy illegálisan környékezte meg a játékost 16 éves kora előtt, és a FIFA illetékes testülete csütörtöki döntésében a francia klubnak adott igazat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×