eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nézze meg a Debrecen gólját, s ismerkedjen a lehetséges ellenfelekkel!

A Debreceni VSC labdarúgó-csapata az Olympiakosz, a Köbenhavn, a Levszki Szófia, a Zürich vagy a Maccabi Haifa ellen vívhatja ki a főtáblára jutást a Bajnokok Ligájában. A sorsolást holnap délben tartják az európai szövetség nyoni székházában.

A DVSC kettős győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája play-off körébe. A bajnokok csoportjából kaphat ellenfelet, a tíz csapatot az UEFA öt kiemeltre és öt nem kiemeltre osztotta. Az öt kiemelt egyike lehet a Loki ellenfele.


A lehetséges ellenfelek közül az Olympiakosz Pireusz szerepelt a legtöbbször a BL főtábláján. A grúz Timuri Kecbaja az edzője, görög válogatottak (Toroszidisz, A. Papadopulosz, valamint a nemzeti tizenegyben való szerepléstől már visszavonult Európa-bajnok kapus, Nikolpolidisz) mellett nemzetközi sztárok is szerepelnek a keretében. Így a Juventustól vett, svéd Olof Mellberg, a francia Didier Domi, az argentin Luciano Galletti, a Real Madridtól érkezett Raúl Bravo, a brazil Dudu Cearense, s a lengyel Michal Zewlakow.

Az 1. FC Köbenhavn a 2006-2007-es szezonban játszott a Bajnokok Ligájában, a legutóbbi idényben az UEFA-kupa csoportkörében szerepelt, majd a 16 közé jutásért a manchester City ejtette ki. A leghíresebb játékosa a Chelsea-t is megjárt Jesper Grönkjaer, ő és a kapus Jesper Christiansen, a védő William Kvist, s a középpályások közül Hjalte Nörregaard és Martin Vingaard kapott meghívást a magyarokkal azonos selejtező-csoportban szereplő dán válogatott augusztus 12-i, Chile elleni felkészülési mérkőzésére.

A Levszki Szófia a bolgár futballtörténelem egyik legismertebb csapata, 2006-2007-ben szerepelt a BL csoportkörében. Három marokkói és három brazil is akad a keretében, utóbbiak közül a portugál Benficát és a spanyol Sevillát is megjárt, már 33 éves Lúcio Wagner 11-szer játszott a bolgár válogatottban. A júniusi, írek elleni vb-selejtezőn szerepelt keretben Topuzakov és Milanov képviselte a Levszkit.

Az FC Zürich az utóbbi évek kiemelkedő svájci csapata, 2006, 2007, 2009 bajnoka. A csapata legjobb három játékosa a kolumbiai születésű, a Red Bull Salzburgból kölcsönvett (svájci válogatott) Johan Vonlanthen, valamint két további svájci válogatott kerettag, a kapus Johnny Leoni és a középpályás, a koszovói születésű Almen Abdi. A csapatkapitány a 76-szoros finn válogatott, az Anderlechtet is megjárt Hannu Tihinen..

A Maccabi Haifa, első izraeli klubként, 2002 őszén szerepelt a BL főtábláján. 2006-ban is közel állt ehhez: csak nagy csatában, a hazai pálya előnyét kényszerűségből feladva, 3-2-es összesítéssel esett ki a sorozatban a döntőig menetelő Liverpool FC ellen. A mostani keret legjobbjai a kapus Nir Davidovics, a védő Alon Harazi és Dekel Keinan, valamint a csatár Yaniv Katan. A Maccabi 2000 és 2006 között ötször is megnyerte az izraeli bajnokságot, majd kétéves szünet után idén tavasszal újra győzött.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×