INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Felipe Massa családja megérkezett Budapestre

Infostart / InfoRádió
Továbbra is súlyos, de stabil a koponyasérülés miatt tegnap megműtött Felipe Massa állapota. A Ferrari brazil pilótája a Forma-1-es Magyar Nagydíj tegnap délutáni időmérő edzésén sérült meg súlyosan. A 28 éves versenyzőt fejen találta egy, az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó, ezután pedig nekiütközött a gumifalnak.

Felipe Massát a budapesti Honvéd Kórházban műtötték meg, és jelenleg is mesterséges kómában tartják, ezért lélegeztetőgépen van, várhatóan a nap folyamán ébresztik fel. Azt továbbra sem tudni, hogy az alkatrész miért szakadt le Rubens Barrichello autójáról.

Massa felesége, Rafaella, valamint szülei, Luis Antonio és Ana Elena megérkeztek Budapestre. Öccse már tegnap is vele volt a kórházban. A felesége azt mondta indulása előtt a Globo brazil hírtelevíziónak: "Nem számít most, kinek milyen a vallása és a hite, imádkozzanak érte!"

Az édesapa hozzátette: "Azonnal az utazás mellett döntöttünk, mert nem lehet ilyenkor egy feleség, vagy a szülők számára a telefonra hagyatkozni."

"Egyelőre még az orvosok sem tudják pontosan megmondani, hogy mikor ébresztik fel Massát, de annyi bizonyos, hogy a nap folyamán átesik majd egy CT-vizsgálaton" - mondta az MTI érdeklődésére Nagy Andrea, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.

A címlapról ajánljuk