eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Sokk helyett kis balesetről beszél a spanyol kapitány

Az amerikai labdarúgó-válogatott drukkerei eufóriában várják csapatuk döntőbeli szereplését, miután meglepetésre legyőzték az Európa-bajnok Spanyolországot a Konföderációs-kupán. A 35 nemzetközi mérkőzésen át veretlen spanyolokat sokkolta az eredmény, bár a szövetségi kapitány szerint csak kis baleset történt.

A nézők sapkában és kabátban izgultak a dél-afrikai télben a Konföderációs-kupa egyik legváratlanabb eredményt hozó meccsén, a pályán viszont forró volt a hangulat.

A korábban nem túl nagy futballhagyományokkal - illetve az európai futballban nem annyira erős - amerikai válogatott 2-0-ra verte az Európa-bajnok spanyolokat, így Brazíliával vagy Dél-Afrikával játssza a döntőt vasárnap.

Clint Dempsey, az egyik gólszerző az amerikai futball nagy győzelmének írta le a mérkőzést. "Annál is inkább, mert már majdhogynem térden állva harcoltunk" - tette hozzá.

A spanyolokat viszont valósággal sokkolta, hogy a világranglistán 14. ellenfelük legyőzte őket - bár Vicente del Bosque szakvezető szerint "kis baleset történt".

A hazai média már nem volt ilyen visszafogott. A csütörtöki spanyol lapok nagy terjedelemben írnak a vereségről. Az ABC féloldalas címlapfotója a fejét fogó Iker Casillas kapust mutatja, és sokatmondó a cím is: "Kudarc, Made in USA".

Az El Mundo hallatlannak nevezi a történteket, megjegyezve, hogy az amerikaiak szétzúzták a spanyol álmot. Az El País is Casillas képét hozza, az eléggé irigylésre méltó panasszal: két év és 35 meccs után ismét vesztettek a spanyolok. Az amerikaiak egy olyan csapatot győztek le, amely sebezhetetlennek tűnt.

A futballvilágban általában futott még kategóriában játszó USA 1953-ban aratott emlékezetes győzelmet, amikor 1-0-t játszott Anglia ellen. Az angol lapok véleményoldalain spanyol drukkerek is gratuláltak a tengerentúliaknak, akikről többen is megjegyezték, hogy hatalmas lelkesedéssel játszottak.

Kérdés, hogy népszerűbbé válik-e ezek után, az iskolákban játszott, de a képernyőkön ritkábban feltűnő soccer. Az ESPN sportadó, amely globális sportcsatornává akar válni, a kosárlabda és főiskolai sporthírek után csak harmadik helyen hozta a nemzeti válogatott diadalát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×