eur:
388.53
usd:
361.94
bux:
69007.21
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kiket ér még el a Real Madrid-cunami? - Átigazolási pletykák

A Barcelona a Liverpoolból erősítene, a Manchester United pedig egyik fő riválisa kulcsemberével pótolná Cristiano Ronaldót. A Real Madrid továbbra is David Villát és Franck Ribéryt kívánja megszerezni, de egyik futballista ügyében sem történt előrelépés. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

David Villa

már eldöntötte, hol kívánja folytatni pályafutását - ezt maga a spanyol csatár jelentette be a Konföderációs-kupán. A Valencia támadója nem említett konkrét csapatot, de a spanyol sajtó úgy tudja, az Eb-gólkirály a Real Madridhoz igazolna.

"Meghoztam a döntést, az ügynököm ismeri a vágyaimat, és ezek megvalósításán dolgozik, szóval nyugodt vagyok" - közölte a támadó, hozzátéve, nem rajta múlik, hogy létrejön-e a klubváltás.

A Real Madrid másik kiszemeltje, Franck Ribéry, de a francia játékost a Bayern München nem kívánja eladni, ezt közleményben is megerősítették. Ennek ellentmond, hogy Zinedine Zidane, a királyi gárda elnöki tanácsadója szerint jól haladnak a tárgyalások a középpályás ügyében. Lapinformációk szerint a bajorok visszautasították a Real 55 millió eurós ajánlatát.

Az érkezők mellett számos játékos, köztük valamennyi holland légiós elhagyhatja a madridiakat. Az olasz lapok arról írnak, a Kaká-üzlet egyik pontja szerint a Milannak elővásárlási joga van a Real által átadólistára tett futballistákra. Leonardo, a piros-feketék új edzője Wesley Sneijdert, Arjen Robbent és Rafael van der Vaartot látná szívesen csapatában.

Egyelőre nem lesz a Milan játékosa Aly Cissokho. A francia védő nem felelt meg az orvosi vizsgálaton, ezek után a milánóiak módosítani kívántak a megállapodáson, de ebbe a Porto nem ment bele.

Jövő hét közepére dőlhet el Carlos Tévez sorsa: a Manchester United vezetői azt várják, hogy az argentin csatár döntse el, marad-e a csapatnál, mikorra Sir Alex Ferguson menedzser visszaérkezik nyaralásáról. A támadót a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City is csábítja.

Ha Tévez távozik, az angol bajnok Mirko Vucsiniccsel, a Románál átadólistára tett montenegrói támadóval és Robin van Persie-vel, a rivális Arsenal játékosával erősítene. Előbbiért 15, utóbbiért 20 millió fontot hajlandóak fizetni a Vörös ördögök. A holland szélsőnek jövőre jár le a szerződése az Ágyúsoknál, és többször kijelentette, trófeákat akar nyerni - márpedig az Arsenallal ez négy éve sikerült neki utoljára.

A Manchester Unitednél nem mondtak le Karim Benzema megszerzéséről sem. A Lyon elnöke még egy évig megtartaná a francia csatárt, de elismerte azt is, egy jó ajánlat esetén képtelenek lennének megakadályozni az üzletet.

"A Real Madridnak nevezett cunami reakciókat vált ki a Chelsea-ből, a Unitedből és a Manchester Cityből is" - mondta Jean-Michel Aulas arra utalva, hogy a többi sztárcsapat sem kíván lemaradni az alaposan bevásároló királyi gárda mögött.

Két liverpooli kulcsemberre is kivetette hálóját a Barcelona: Javier Mascherano ügynöke már tárgyalt is a BL-győztes katalán együttes vezetőivel, míg Pepe Reina a túlzott fizetési igényeket támasztó Victor Valdest válthatja. Az argentin középpályás klubváltását az is ösztönözheti, hogy várandós felesége nem érzi jól magát a kikötővárosban. A Liverpool 45 millió fontos ajánlatot vár, de készek bevonni az üzletbe Yaya Tourét is.

A Liverpool várhatóan rövid időn, akár egy napon belül pontot tehet Glen Johnson ügyének végére: a válogatott védő 17,5 millió fontért érkezhez a Portsmouth-tól. A klubváltást valószínűsíti, hogy a Vörösök internetes oldalán már lehet rendelni a védő nevével ellátott mezeket.

A Chelsea által csábított Sergio Agüero heti 200 ezer fontos fizetést követel, így emiatt hiúsulhat meg az átigazolás a The Sun szerint. Azt több forrás is megerősítette, hogy a londoni klub portugál védőjéért, José Bosingwáért a Bayern München tett ajánlatot.

Egy másik londoni klub, az Arsenal pénteken véglegesítheti a belga Thomas Vermaelen leigazolását; a védőért 10 millió fontot kér az Ajax. Közben az Ágyúsok egy másik labdarúgója, Emmanuel Eboué az olasz bajnokság felé kacsintgat, ügynöke a Milant és a Juventust biztatja ajánlattételre.

A torinóiak több hátvédre is pályáznak: Andrea Dossena a Liverpoolt hajlandó elhagyni egy szezon után a zebramezesek kedvéért, míg Fabio Grosso szintén kész visszatérni hazájába, ügyében Marcello Lippi szövetségi kapitány jár közben.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×