eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Steven Gerrard csodálatos felépülése

A római városi derbi kivételével szombaton nem rendeznek rangadót az európai topbajnokságokban. Ellenben a szokásosnál több találkozót játszanak: az olasz forduló nagy részét a Húsvét miatt már a hétvége első napján lejátsszák. A Bajnokok Ligájában érdekelt csapatok kivétel nélkül már szombaton letudják bajnoki kötelezettségüket.

A négy nagy közül ezúttal az Arsenalra vár a legnehezebb feladat a Premier League-ben. Az Ágyúsok - a legjobb formában lévő alakulat a Big Four tagjai közül - a Wigan Athletic csapatánál vendégeskednek. William Gallas nélkül, a sérült középhátvéd kénytelen kihagyni a szezon hátralévő részét. Ugyancsak sérült Manuel Almunia és Gael Clichy is. Visszatér ellenben a csapatba a BL-be nem nevezhető Andrej Arsavin, s elképzelhetően felépül Robin van Persie és/vagy Eduardo is. A Wigan otthon nem lő sok gólt, de nem is nagyon kap. Október 26. óta egynél többet egyetlen vendégcsapat sem tudott lőni. Arsene Wenger szerint az Arsenalnak döntő szava lesz a bajnoki címet illetően - csapata ugyanis még játszik az első három helyezettből mindegyikkel.

A Chelsea a Boltont fogadja, a legutóbbi hét mérkőzésén veretlen maradt a Stamford Bridge-en. Senki sem sérült meg a Kékek közül a Liverpool elleni BL-meccsen, ugyanakkor Guus Hiddink lehet, hogy változtat: gondolkodik azon, hogy Ricardo Carvalho kezdjen John Terry helyén. A csapatkapitány eltiltott az Anfield Roadon rendezendő visszavágóról, s a menedzser szerint a portugál játékosnak, aki hosszú időt kihagyott sérülése miatt, jól jönne egy plusz játéklehetőség. Nicolas Anelka, ha játszik, korábbi klubja ellen léphet pályára.

A Man United a Sunderland vendégeként kísérli meg megtartani vezető helyét. Fülöp Márton csapata a legutóbbi öt fordulóban egy, hatban két pontot szerzett, közelít élvonalbeli története leghosszabb nyeretlenségi sorozatához. A Man Unitedben Rio Ferdinand és Dimitar Berbatov sérült, Jonny Evans játéka kétséges. Wayne Rooney rúgást kapott a Porto ellen, de várhatóan játszik.

A Liverpool a forduló első mérkőzésén a Blackburn ellen próbál nyerni, s kiköszörülni a Chelsea elleni csorbát. Steven Gerrard húzódása kevésbé súlyos, mint először gondolták, valószínűleg játszhat. Pedig csütörtök reggel a Vörösök vezetői még azt mondták, csodára lenne szükség ahhoz, hogy a csapatkapitány pályára tudjon lépni. A Blackburn a kiesés ellen harcolt, a legutóbbi hat fordulóban 11 pontot szerzett. Pepe Reina kevés munkával szeretne ünnepelni: a Vörösök kapusa 200. mérkőzésén szerepel a klubban.

ANGLIA, Premier League
32. forduló

Liverpool-Blackburn
Sunderland-Manchester United
Chelsea-Bolton Wanderers
Wigan-Arsenal
Tottenham-West Ham
Middlesbrough-Hull City
Portsmouth-West Bromwich
Stoke-Newcastle
Aston Villa-Everton (vasárnap)
Manchester City-Fulham (vasárnap)A húsvét miatt egyetlen kivétellel minden mérkőzést már szombaton lejátszanak a Serie A-ban. A bő másfél hét múlva Budapesten játszó AC Milan a veronai Bentegodiban a Chievónál vendégeskedik majd. A Repülő Szamarak a legutóbbi 13 mérkőzésükön csak egy vereséget szenvedtek, s a Fiorentina ellen sem játszottak alárendelt szerepet. A legutóbbi fordulóban, a Juventus pályáján 3-3-ra végeztek, Pellissier mesterhármasának köszönhetően. Ronaldinho nincs a kezdő csapatban, mint ahogy Seedorf sem, Beckham ellenben visszatér. Elöl két csatár kezd, Pato és Inzaghi.

Az Inter a Palermót fogadja, természetesen a tékozló Adriano nélkül. A brazil, a legújabb verzió szerint visszavonul. Julio Cesar és Maicon sérült. A Palermo általában nehezen adja a bőrét, legutóbb is csak 2-1-re kapott ki a San Siróban. Davide Ballardini, a vendégek edzője nagy álmokat sző: szerinte a most a nyolcadik helyen álló csapata még a BL-szereplést jelentő negyedik helyet is megcélozhatja.

A Juvére nehéz feladat vár, a negyedik helyért küzdő Genoánál vendégeskedik. A Marassiban a piros-kékek ebben a szezonban csak egyszer kaptak ki, most ellenben nehezíti a helyzetüket, hogy az első számú góllövő, Diego Milito sérült. Egyébként is rossz a Genoa mérlege a Juventus ellen, ősszel 4-1-re nyert az Öreg Hölgy Torinóban, míg az előző szezonban 2-0-val szerzett három pontot Genovában.

Városi rangadót játszanak Rómában. A Farkasok és Sasok mindig nagy csatát vívnak a pályán, miként szurkolóik a pályán kívül. A sárga-pirosak közül még mindig sérült a fél csapat, az egyetlen jó hír, hogy Francesco Totti játszik. Egyik csapat sincs nagy formában, a Lazio a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, a Roma az utóbbi öt bajnokijából csak az utolsót tudta megnyerni.

OLASZORSZÁG, Serie A
31. forduló

Inter-Palermo
Chievo-Milan
Fiorentina-Cagliari
Lazio-AS Roma
Napoli-Atalanta
Lecce-Sampdoria
Torino-Catania
Bologna-Siena
Genoa-Juventus
Reggina-Udinese (vasárnap)A Primera Divisionban a Barcelonára, ha csak ötven százalékát átmentette szerdai formájának, könnyű mérkőzés vár a Recre ellen. A katalánok március 4. óta hat mérkőzésből hatot nyertek meg, húsz gólt szerezve. Novemberben simán, 2-0-ra nyertek Huelvában. Az egyedüli kérdés, kit, illetve kiket fog pihentetni Guardiola a keddi BL-mérkőzés előtt, noha az sem elképzelhetetlen, hogy ott sem a legjobb csapatát küldi majd pályára. A Recre a 2006-2007-es és a 2007-2008-as idényben is 3-0-ra kikapott a Camp Nouban.

A Real Madrid a Valladolidot fogadja. A mostani vendégek ősszel 1-0-ra legyőzték a fővárosiakat, de az még egy más korszak volt a Madridnál. A Barcelona elleni vereség óta 14 bajnokit vívott Juande Ramos csapata, s ezek közül tizenhármat megnyert, csak az Atético ellen kellett döntetlennel beérnie. Három madridi játéka kétséges: Pepe, Marcelo és Robben kihagyott edzéseket a hét közben, sérülése miatt.

SPANYOLORSZÁG, Primera Division
30. forduló

Barcelona-Recreativo (szombat)
Villarreal-Málaga (szombat)
Real Madrid-Valladolid
Sporting-Valencia
Racing-Betis
RCD Mallorca-Almería
Osasuna-Athletic Bilbao
Numancia-Espanyol
Sevilla-Getafe
Deportivo-Atlético Madrid

4

A Bundesligában a listavezető Wolfsburg sorozatban a kilencedik győzelmére tör, ellenfele kiesés ellen menekülő Mönchengladbach lesz. A Farkasoknál, természetesen, Grafite és Dzeko természetesen ismét játszik, elsősorban rajtuk múlik majd a csapat eredményessége.

Dárdai Pál csapata, a Hertha idegenben, a vergődő Hannover ellen lép pályára. A berliniek elveszítették az utolsó két meccsüket, most nyerniük kell, ha nem akarnak kiesni a bajnoki címért folytatott versenyfutásból.

A Bayern múlt szombaton egy ötöst kapott a Wolfsburgtól, aztán négyet szerdán a Barcelonától. Nagyon zilált a légkör a csapatnál és az öltözőben, nem ok nélkül mondta az Eintracht Frankfurt edzője, hogy a lehető legrosszabbkor jön a csapata számára a müncheni fellépés.

A forduló rangadóját vasárnap játssza a Stuttgart és a Hamburg. A vendégek vannak nehezebb helyzetben: csütörtökön még UEFA-kupa-mérkőzést játszottak (és nyertek) a Manchester City ellen. Nem lesznek játékosai nagyon frissek.

NÉMETORSZÁG, Bundesliga 1
27. forduló

Mönchengladbach-Wolfsburg
Hannover-Hertha
Bayern München-Eintracht Frankfurt
Hoffenheim-Bochum
Schalke-Karlsruhe
Dortmund-Köln
Cottbus-Bielefeld
Stuttgart-Hamburg (vasárnap)
Leverkusen-Werder Bremen (vasárnap)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×