eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Szívrohamban meghalt a 26 éves olimpiai bajnoknő

A portugáliai Vila Real de San Antonio kórházában, szívrohamban elhunyt Kamila Skolimowska olimpiai bajnok kalapácsvetőnő. A 26 éves lengyel sportolónő 2000-ben, Sydney-ben 18 évesen nyert aranyérmet.

A pekingi olimpián is szerepelt Skolimowska szerdán rosszul érezte magát az edzésen, s ezért egy rohamkocsi kórházba szállította. Útközben a sportoló elveszítette az eszméletét, egy órán keresztül hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni.

,,Kamila szólt nekünk, hogy rosszul érzi magát, ezért kihívtuk a mentőket. Már nem is tudott elmenni a saját lábán a kocsihoz. A Vila Real de Santo Antonió-i kórházban az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Kedden Kamila lábfájásra panaszkodott. Az orvosok már akkor azt mondták, hogy valószínűleg szívrohama van" - mondta versenyzőtársa, az ugyancsak olimpiai bajnok Szymon Ziolkowski

Kamila Skolimowska 1982. november 4-én, Varsóban született. Édesapja a moszkvai olimpián is szerepelt súlyemelő, édesanyja diszkoszvető volt. Tizenhárom évesen Skolimowska minden idők legfiatalabb lengyel bajnoka és csúcstartója lett. 2000. szeptember 29-én, Sydneyben, 71,16-tal nyert olimpiai bajnoki címet.

Egy évvel később, ugyancsak Ausztráliában, Melbourne-ban, megnyerte a Grand Prix-döntőt. 2002-ben ezüst-, 2006-ban bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon. Részt vett az athéni és a pekingi olimpián is, előbbi versenyen, a 2000-esnél jobb eredménnyel, ötödik lett. Kínában nem jutott a döntőbe.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×