eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Kiderült, miért játszik kevesebbet Gera

A Setanta Sports elemzéséből kiderült, miért kap kevesebb lehetőséget Gera Zoltán a Fulham labdarúgó-csapatánál.

Gera Zoltán 25 forduló alatt mindössze 14-szer volt kezdő a Fulham együttesében a Premier League-ben, noha nyáron Roy Hodgson menedzser kijelentette: stabil helye lesz a magyar középpályásnak az együttesében. A 29 éves futballista 7-szer csereként állt be, igaz, legtöbbször csak néhány percre.

A brit Setanta Sports összeállításából kiderül, hogy mi Gera Zoltán mellőzésének oka: a londoni együttes svájci menedzsere messze a legtöbbször ragaszkodik ugyanahhoz a csapathoz. Hodgson 25 forduló alatt 14-szer küldte pályára azt a tizenegyet, amelyet az előző fordulóban is.

Gera főleg az idény elején volt kezdő a Fulhamben, aztán amikor kikerült a csapatból, elkezdett felfelé kapaszkodni a tabellán az együttes. A helyén játszó amerikai Clint Dempsey különösen jó teljesítményt nyújtott, így a magyar válogatott csapatkapitányának azután lett ismét esélye a kezdőbe kerülni, hogy Jimmy Bullard januárban a Hull Cityhez szerződött. A szerdai, Manchester United elleni bajnokin Gera már a kezdőcsapatban kapott helyet, de a 86. percben lecserélték.

Az elemzésből kiderül, hogy az élcsapatok közül a rotációt közismerten előnyben részesítő liverpooli tréner, Rafa Benítez mindössze egyszer küldte pályára ugyanazt a csapatot, és a listavezető Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson is egyetlen alkalommal nevezte változatlan összeállításban együttesét a következő meccsre. A Chelsea-nél és az Arsenalnál kétszer fordult ez elő, igaz, mindkét alakulatnál sok volt a sérült.

A Fulham mellett magas számot láthatunk az Aston Villa mellett is: a harmadik helyen álló birminghamieknél 12-szer lépett pályára ugyanaz a kezdő tizenegy. A teljes listát megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×