eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Phelps-botrány: nyolc embert letartóztattak

Nyolc embert tartóztattak le annak az egyetemi bulinak a résztvevői közül, amelyen Michael Phelps kannabiszfélék szívására alkalmas üvegpipát használt tavaly novemberben. A 14-szeres olimpiai bajnok amerikai úszó ellen nem emeltek vádat egyelőre.

A Richland megyei seriff hivatala hét embert kábítószer-birtoklás, egyet pedig terjesztés gyanújával tartóztatott le - közölte egy columbiai városi televízióállomás. Az egyik letartóztatott nem volt a novemberi egyetemi bulin, de az övé volt az üvegpipa, amit később az eBay internetes aukciós oldalon próbált meg eladni 100 ezer dollárért. Michael Phelps nincs a gyanúsítottak között.

A letartóztatások tényét a megyei seriff hivatala nem erősítette meg, csak annyit közölt: továbbra is nyomoznak, és amennyiben szükséges, vádat emelnek.

Leon Lott seriff azt követően kezdett el nyomozni, hogy a News of the World című brit bulvárlap február elsején olyan képet hozott nyilvánosságra, amelyen Michael Phelps olyan üvegpipát tart a szájához, amelyet "általában kannabiszfélék szívására használnak". A fotó hitelességét Michael Phelps is elismerte, és elnézést kért, hogy helytelenül cselekedett.

A marihuána birtoklása vétségnek számít, ami 30 napos elzárással, vagy 570 dolláros (125 ezer forint) pénzbírsággal büntethető.

Az eset után az amerikai úszószövetség három hónapra felfüggesztette Michael Phelps versenyjogát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×