eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az év játékosa nélkül küzdenek meg Görbiczék a dánokkal

A magyar női kézilabda-válogatott pénteken este negyed kilenctől a pekingi olimpiáról hiányzó dánok ellen lép pályára a madecóniai Európa-bajnokságon.

Az már biztos, hogy az augusztusi játékokon remeklő Vérten Orsolya nem játszhat, miután szerdán megsérült a románok ellen 27-21-re elveszített meccsen. Az év legjobb magyar női kézilabdázójának megválasztott győri játékost minden bizonnyal Vincze Melinda helyettesíti.

Imre Vilmos szövetségi kapitány csapatának győznie kell, különben igen helyzetbe kerül a csoportkör vasárnapi záró fordulójára, illetve továbbjutás esetén a középdöntőre is.

A románok ellen a kapus Pálinger Katalint leszámítva senki nem teljesített jól, még az egyaránt ötgólos Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna messze volt csúcsformájától.

Feltűnően kevés gólt dobtak a magyarok átlövésből, és erre még az sem elegendő magyarázat, hogy a gyermeket váró Ferling Bernadett és az elhúzódó betegsége miatt az Eb-szereplését lemondó Tóth Tímea hiányzik a csapatból, illetve a románok világklasszis kapusa, Dinu szerdán a szokottnál is magasabb színvonalon védett.

Imre Vilmos maga is arra számított, hogy jobban játszanak tanítványai, akik közül Szucsánszky Zita néhány héttel korábban nem tartotta kizártnak, hogy az aranyérmet is meg tudják szerezni.

A magyar szövetség hivatalos célkitűzése a legjobb hat közé kerülés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×