eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Raúl kimaradhat a Real Madridból

A válogatott mérkőzések után ismét a bajnokságoké a főszerep az európai futballban. A nagycsapatok egyúttal a jövő heti BL-rajtra is készülnek.

A Premiershipben erre a hétvégére esik az első nagy rangadó: a két örökös rivális, a Liverpool és a Man United találkozik az Anfield Roadon. A bajnok nem kezdte jól az idényt, támadójátékából hiányzik a visszatéréshez már közel járó Cristiano Ronaldo.

Sir Alex a Pool ellen beveti már az új szerzeményt, a bolgár Dimitar Berbatovot is, így kifejezetten támadó szellemű tizenegy kezd, elöl Rooneyval, Tévezszel és Berbatovval. A kezdők: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidics, Evra, Rooney, Scholes, Carrick, Anderson, Tevez, Berbatov. Cserék: Kuszczak, Nani, Evans, Hargreaves, O'Shea, Fletcher, Giggs.

A Liverpoolnál a válogatott mérkőzéseket kihagyó kettős, Gerrard és Fernando Torres állapota javult, de mindketten a cserék közé kerültek csak. Benítez tizenegye: Reina, Arbeloa, Aurelio, Carragher, Skrtel, Alonso, Mascherano, Riera, Benayoun, Keane, Kuyt. Cserék: Cavalieri, Dossena, Hyypiä, Ngog, Torres, Gerrard, Babel. A névsorból kitűnik, kezd az új spanyol szerzemény, Riera.

A további mérkőzések közül kiemelkedik a Manchester City és a Chelsea, a két "újgazdag" csapat összecsapása. Robinho, akiért a City külön repülőgépet küldött Brazíliába, vélhetően bemutatkozik új klubjában, mégpedig éppen az a klub ellen, amelybe vágyott.

Anglia, 4. forduló

Liverpool-Manchester United
Blackburn Rovers-Arsenal
West Bromwich-West Ham United
Portsmouth-Middlesbrough
Fulham-Bolton Wanderers
Newcastle United-Hull City
Wigan Athletic-Sunderland
Manchester City-Chelsea
Stoke City-Everton (vasárnap)
Tottenham-Aston Villa (hétfőn)

Itáliában megint a Juve meccse a sláger, a Zebrák az első két fordulóban két olyan csapattal játszottak-játszanak, amelyik nemzetközi kupaszereplésre is esélyes. A Juventus az első fordulóban Momo Sissoko, Cristiano Zanetti and David Trezeguet nélkül játszott döntetlent Firenzében, immár mindhárman harcra készek. Nem lefutott az Udinese elleni, vasárnap esti meccs, mert a friuliai csapat győzelemmel kezdte az idényt, s az előző idényben is nyerni tudott a Stadio delle Alpiban.

A Palermo az első fordulóban kikapott az Udinesétől - a vereség az edző Stefano Colantuono állásába került -, most a Roma ellen készül javítani. A Farkasok Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; De Rossi, Pizarro, Taddei, Aquilani; Vucsinics, Totti tizenegyel tervezik kezdeni - ha Spalletti edző Totti esetében az 50-50 százalékról a "játszani tud" felé billen el.

Az Inter a Mourinho-éra első győzelmére tör a Catania ellen. Bemutatkozik a csapatban az új szerzemény, a portugál Ricardo Quaresma is. A vendégeket az Inter korábbi legendás kapusa, Walter Zenga irányítja majd.

A Milan - Gattuso kivételével - a legerősebb tizenegyét küldi pályára, ami azt jelenti, hogy Andrij Sevcsenko és Pato egyelőre nem fér be. "Rino" Gattuso eltörte a csuklóját, azért nem játszik. Ancelotti tizenegye (várhatóan) a következő lesz a Genoa ellen: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski; Flamini, Pirlo, Ambrosini; Kaka, Ronaldinho; Inzaghi. A névsorból kiderül: Kaka és Ronaldinho most játszik majd először klubmeccset egymás mellett.

Olaszország, 2. forduló
Palermo-AS Roma (szombaton)
Internazionale-Catania (szombaton)
Lazio-Sampdoria
Reggina-Torino
Bologna-Atalanta
Lecce-Chievo
Napoli-Fiorentina
Genoa-AC Milan
Siena-Cagliari
Juvetus-Udinese

A Primera Divisiónban két BL-szereplő már szombaton lejátssza a bajnokiját. Az Atlético Madrid Valladolidban igyekszik bizonyítani, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet nem törte meg a lendületét és nagyszerű formáját. Most Forlán, miután önhibáján kívül késve érkezett haza Dél-Amerikából, a világbajnoki selejtezőkről, valamint a sérült Johnny Heitinga biztosan nem játszik, ám Agüero pályán lesz.

A Barcelona a legjobbjaival fogadja a Racingot, a Real Madridból (vasárnap) ellenben hiányozni fog valószínűleg Raúl. A sérült csapatkapitányt Higuaín helyettesítheti. Visszatér ellenben a csapatba Fabio Cannavaro, aki klubmérkőzésen először léphet pályára a mostani idényben.

Spanyolország, 2. forduló
Valladolid-Atlético Madrid (szombaton)
Barcelona-Racing Santander (szombaton)
Sevilla-Sporting Gijon (szombaton)
Getafe-Betis
Villarreal-Deportivo
Recreativo-Espanyol
RCD Mallorca-Osasuna
Málaga-Athletic Bilbao
Real Madrid-Numancia
Almeria-Valencia

Németországban a Ruhr-vidék legnagyobb rangadója, az általában hetvenezer nézőt vonzót Dortmund-Schalke találkozó a forduló slágere. Hajnal Tamást a kezdőcsapatba jelölte Klopp edző. Nem egyérrtelmű a Borussia esélye: a Schalke a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert a BVB otthonában.

Hannoverben Huszti Szabolcs és a francia Ismael visszakerült a keretbe, de egyelőre csak a cserék közé. Ugyancsak a kispadra jelölte Dárdai Pált Lucien Favre, a Hertha edzője, valamint Löw Zsoltot Ralf Rangnick, a Hoffenheim mestere.

Németország, 4. forduló
Frankfurt-Karlsruhe (elhalasztva)
Dortmund-Schalke
Hamburg-Bayer Leverkusen
Hoffenheim-VfB Stuttgart
Köln-Bayern München
Hertha-Wolfsburg
Werder Bremen-Energie Cottbus
Hannover-Mönchengladbach (vasárnap)
Bochum-Arminia Bielefeld (vasárnap)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×