eur:
387.51
usd:
356.85
bux:
68169.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Gera gólt lőtt, Halmosi büntetőt harcolt ki

A Liverpool hazai pályán hátrányból fordítva nyert a címvédő Manchester United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának nyitómérkőzésén. Idegenben nyerta Chelsea. Jó napjuk volt a magyaroknak.

A vezetést az argentin Téves szerezte meg a vendégeknek a 3. percben, a Liverpool Brown öngóljával egyenlített. A győztes gólt a csereként beállt holland Ryan Babel szerezte.

Érdekesség, hogy a Vörösök az Anfield Roadon bajnokin 2001 óta nem tudták legyőzni Sir Alex Ferguson tanítványait. Amióta Rafael Benitez a szigetországba érkezett, bajnoki mérkőzésen először diadalmaskodott skót riválisa felett, eddig hét vereség és egy döntetlen volt a mérlege.

A Manchester City hazai környezetben 3-1-es vereséget szenvedett a Chelsea-től az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A manchesteri csapatban egy szép szabadrúgás góllal debütált Robinho, akit a Real Madridtól szerzett meg a City - éppen a Chelsea elől.

A folytatás azonban a londoni Kékeké volt, Ricardo Carvalho, Lampard és Anelka is gólt szerzett. Scolari egyetlen bosszúsága John Terry kiállítása volt, a csapatkapitány így nem játszhat jövő vasárnap, a Manchester United elleni rangadón.

A Fulhamben Gera Zoltán gólt lőtt, a Hull Cityben Halmosi Péter pedig tizenegyest harcolt ki Gera a Bolton Wanderers elleni 2-1-re megnyert hazai mérkőzésen volt eredményes, ez volt az első bajnoki gólja új csapatában. Könnyen megszerezhette volna a másodikat is, hiszen a magyar válogatott középpályás egy kapufát is fejelt.

Halmosi a Sky Sport tudósítása szerint a mezőny egyik legjobbja volt. Csapata 2-1-re nyert a Newcastle United otthonában, az első gólt éppen a magyar szélső készítette elő: a 34. percben az ellene megítélt büntető váltotta gólra Marlon King. Mindkét magyar játékos végig a pályán volt.

4. forduló


Blackburn-Arsenal 0-4
Fulham-Bolton 2-1
Newcastle-Hull 1-2
Portsmouth-Middlesbrough 2-1
West Bromwich Albion-West Ham United 3-2
Wigan-Sunderland 1-1
Liverpool-Manchester United 2-1
Manchester City-Chelsea 1-3

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×