eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Két változat a Puskás Ferenc Stadion felújítására

Harmincezer férőhelyes modern stadiont és sportkomplexumot terveznek a Puskás Ferenc Stadion helyére - mondta az InfoRádiónak a sportért felelős szakállamtitkár. Elbert Gábor hozzátette: ha a kormány elfogadja a terveket, akkor leghamarabb 2010 tavaszán köthetőek meg a szerződések, és ezután kezdődhet a munka.

A megvalósíthatósági tanulmány két lehetőséget vázol a Puskás Ferenc stadion helyére tervezett stadionnal kapcsolatban - közölte az InfoRádióval Elbert Gábor, a sportügyekért felelős szakállamtitkár.

Kifejtette: az egyik változat szerint a mai sportfunkciók megtartásával, de azok 21. századivá varázsolásával készülhetne el a rekonstrukció, emellett a tervben a kihasználatlan területeken nemzeti edzőközpont létrehozása szerepel.

A második verzió egy lényegesen több funkcióval rendelkező komplexum megvalósíthatóságával számol, ugyanis az említett építkezéseken túl a területen egy sportegészségügyi központot is kialakítanának, és a Testnevelési Egyetem egyes egységei is ide költöznének - emelte ki Elbert Gábor.

A szakállamtitkár elmondta: a Puskás Ferenc Stadion egy harmincezer férőhelyes modern arénává alakulna át.

A tanulmányban vizsgálják azt is, hogy amennyiben a Körcsarnok helyén egy multifunkcionális konferenciaközpont épül az olimpia után, akkor szükség van egy új munkacsarnokra is.

Elbert Gábor hangsúlyozta: a beruházáshoz magántőke bevonására is szükség lesz. Ha kormány elfogadja a terveket, akkor leghamarabb 2010 tavaszán köthetőek meg a szerződések, és ezután kezdődhet a munka - tette hozzá a szakállamtitkár.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×