eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Miért nem jutottak döntőbe a hollandok és a portugálok?

Hajdú B. István szerint az első gól szerzője nyerheti meg az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnokságról tudósító munkatársa a spanyolok végső sikerére számít. Az InfoRádió Aréna című műsorában mindketten azt mondták, hogy Luis Aragonés szövetségi kapitány csapata játszott eddig meggyőzőbben.

Hajdú B. Istvánt a legjobban a franciák és az olaszok gyengélkedése lepte meg, ellenpontként nem számított az orosz válogatott sokáig kiemelkedő játékára.

Dénes Tamás a szurkolói érdeklődést kevesellte a két rendező országban, a szakíró szerint a szokottnál kisebb lelkesedés és a pocsék idő rányomta a bélyegét az Eb-re.

A színvonallal nem volt gond

A két sportújságíró a torna színvonalára nem panaszkodott, Dénes Tamás ugyanakkor úgy látja, hogy a sztárok többsége most sem tudott csúcsformába kerülni, és a kezdés is döcögős volt.

Hajdú B. István azt emelte ki, hogy eddig nem a kiemelkedő egyéni teljesítmények döntöttek, a nyolc évvel ezelőtti Eb színvonalát nem érte el a vasárnap záruló kontinenstorna, de a 2004-es portugáliai Eb-ét bőven, hiszen nem azon kellett izgulni, hogy a görögök megtartják-e egygólos előnyüket.

A két sportújságíró a játékosok közül a kapus Casillas mellett Schweinsteiger, Ballack, Fabregas, Villa, Arsavin és Sneijder teljesítményét emelte ki, igaz, olyan futballistája nem volt a tornának, akinek már a döntő előtt oda lehetne ítélni az Eb legjobb játékosa címet.

Dénes Tamás megjegyezte, hogy az oroszok rengeteg helyzetet hagytak ki, Pavljucsenko gólkirály is lehetett volna.

Hajdú B. István hangsúlyozta, hogy a tapasztalatok alapján a csapatok nagy része akkor tud jól futballozni, miután előnybe került, csak a törökök és a németek tudtak éles meccsen fordítani, míg Portugália és Hollandia nem tudott mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy futnia kellett az eredmény után.Győzhet-e a makacs edző?

A döntőbe került csapatok közül a spanyol változott a legkevesebbet, Luis Aragonés kialakult, összeszokott és az elmúlt évtizedek tükrében meglepően összetartó együttessel érkezett az Eb-re. Mindkét sportújságíró megemlítette, hogy a 69 éves edző igen makacs természet, nem érdekelte Raúl könyörgése és az újságírók bírálata sem, otthon hagyta a Real Madrid csapatkapitányát.

Aragonés végül azt mutatta, hogy ő az úr a háznál - fogalmazott Hajdú B. István. A sportkommentátor Raúl esete mellett utalt arra, hogy a sértett Torrest újra meg újra le merte cserélni a szakvezető.

Dénes Tamás azt emelte ki, hogy Aragonés a gyenge bajnoki szezont maga mögött tudó Valenciából válogatta be a legtöbb játékost, míg a Real Madridot csak a megkérdőjelezhetetlen Casillas - Ramos kettős képviseli.

Az InfoRádió tudósítója megjegyezte, hogy a technikailag rendkívül képzett Guti túl öncélú játékos ahhoz, hogy segítsen a válogatotton, az pedig majd a fináléban válik el, hogy az oroszok ellen megsérült Villa hiányában tényleg bölcs döntés volt-e otthonhagyni Raúlt.

Elég-e a több tapasztalat a győzelemhez?

Hajdú B. István szerint az lehet vasárnap a spanyolok gyengéje, hogy nincs tapasztalatuk a nagy tornák végjátékában. A 2006-os vébén bronzérmes németek ezzel szemben a rutin mellett építhetnek a mentális és a fizikai erejükre egyaránt, még ha a védelmük bizonytalanabb is a szokottnál.

Dénes Tamás is arra hívta fel a figyelmet, hogy a német válogatott egy tipikus tornacsapat, amely az igazán nagy téttel bíró meccseken rendre fegyelmezetten, koncentráltan játszik. A szakíró ezzel együtt a spanyolok végső sikerét várja.

Hajdú B. István abban bízik, hogy nem kell sokat várni az első gólra, amely sokat lendíthet a meccs színvonalán és az előnybe kerülő csapaton egyaránt. A kommentátor ugyanakkor hozzátette: nem biztos benne, hogy ez a gól tényleg megszületik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×