eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kibundázták a magyar bunyóst

A versenybizottság elutasította a magyar csapat óvását, amelyet a válogatott elöljárói a 75 kg-ban szereplő Szili István nyolcaddöntős összecsapásán történtek miatt nyújtottak be az athéni olimpiai selejtező ökölvívótornán.

A testület kedd éjszaka ült össze, s több mint félórás tárgyalást követően - döntött a beadványról. A magyar csapat képviselőit nem engedték be a tárgyalásra.

Az óvásban a magyar csapat vezetői három dolgot kifogásoltak. Egyrészt a román mérkőzésvezető több ízben elmulasztotta meginteni a meccs második felében szinte végig szabálytalan görög bokszolót, Georgiosz Gaziszt. Továbbá többször nem számolt a hazai öklözőre, aki a harmadik és a negyedik menet nagy részében nem volt ökölvívásra alkalmas állapotban; harmadrészt az időmérésért felelős ember egyetlen egyszer sem állította meg az órát a negyedik menetben, amikor a vezető bíró megállította a küzdelmet és ezzel több mint fél perccel rövidítette meg a meccs idejét.

A megbeszélés után a résztvevők először csak annyit közöltek a szobából kijövet, hogy majd szerda reggel elküldik a hivatalos döntést levélben. Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke azonnal tiltakozott, hiszen szerdán is, mint minden reggel mérlegelés van a versenyzőknek. Erre a tagok mosolyogva visszamentek és rövid gondolkodás után közölték az ítéletet, indoklás nélkül.

A versenybíróság elutasította az óvást, az eredmény maradt, Szili István mehet haza üres kézzel. "A mérkőzésvezető nem hibázott" - mondta a bizottság Sri Lanka-i tagja.

Ezzel biztossá vált, hogy a szerdai negyeddöntős összecsapások során négy magyar, Bedák Pál (48 kg), Mihály János (57), Darmos József (91) és Kurtucz Csaba (plusz 91) lép kötelek közé. Szili Istvánt pedig egy olyan cslás fosztotta meg élete nagy lehetőségétől, a pekingi versenyzéstől, amelyhez a sportág vezérkara is segédkezet nyújtott.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×