eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mintegy 200 milliós kártérítést fizet a bundázás miatt elítélt focibíró

Robert Hoyzer bundázás miatt elítélt volt játékvezető és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) peren kívül megállapodott a kártérítésről.

Az egyezség értelmében a bíró 15 éven át havi 700 eurót (182 ezer forintot) utal át a DFB számlájára, a törlesztést legkésőbb 2010-ben kell megkezdenie.

A megállapodás szerint Hoyzernek összesen 750 ezer eurót (195 millió forintot) kellene fizetnie, de ennek nagy részéről lemond a szövetség, amennyiben a játékvezető teljesíti a DFB által szabott további, nem részletezett feltételeket.
A DFB azt is közölte: a Hoyzertől havi törlesztések formájában befolyó pénzt jótékony célra fordítja.

A szervezet 1,8 millió eurós kártérítési pert indított Hoyzer ellen, de az ügyet tárgyaló bíró elhalasztotta a januárra kiírt első tárgyalási napot, majd arra kérte a feleket, próbáljanak peren kívül megegyezni.

Hoyzer 2004-ben több másodosztályú bajnoki, illetve Német Kupa-mérkőzést fújt el szándékosan, hogy a fogadóirodát működtető megbízójának kedvezzen. A bíró 2005-ben bukott le és tettéért 29 hónapos letöltendő börtönbüntetést kapott, amit 2007 májusában kezdett meg.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×