eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Cannavaro lassan a kést keresi, ha Villát látja

Kikapott a világbajnoki címvédő olasz válogatott, veszített az angol gárda Beckham "ünnepi" mérkőzésén, szenzációs hajrával fordítottak a hollandok Bécsben, s idén már másodszor kapott ki az Európa-bajnokság "titkos" esélyese, a portugál válogatott. Csak néhány, az Európa-bajnokság, illetve a keretkijelölések előtti utolsó "válogatottas szerda" történéseiből.

David Beckham játszott az angol válogatottban, így immár százszoros válogatottnak mondhatja magát. De alkalmasint ez volt az egyetlen, ami miatt a franciák elleni mérkőzésre jó szívvel emlékeznek majd Angliában.

Az angol válogatott nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, Steven Gerrard két fejesén kívül még igazi gólhelyzete sem akadt. Az említett kettőt is csak jóindulattal sorolhatjuk annak. Az volt a mérkőzést nézve az ember érzése, a klubfronton rendkívüli terhelésnek kitett sztároknak a legcsekélyebb mértékben sem hiányzik a mérkőzés.

Még kevésbé látszott rajtuk, hogy igyekeznek a világbajnoki ezüstérmes ellen megmutatni, a háromoroszlános válogatottnak, tudása alapján, igenis ott lenne helye a kontinensbajnoki döntőben.

Capello a szünetben szinte az összes nagymenőjét lecserélte, Beckham, aki egyedüliként a válogatottból nem játszik a Premier League-ben, 63 percig maradt. Az angolok összeállítása a következő volt: James, Brown (Johnson, 63), Ferdinand, Terry (Lescott, 46), Ashley Cole, Beckham (Bentley, 63), Hargreaves, Barry, Joe Cole (Downing, 46), Gerrard (Crouch, 46), Rooney (Owen, 46).

A franciák nem keltetek rossz benyomást, lényegesen több helyzetük volt az angoloknak, noha egyetlen helyzetüket David James Anelka elleni szabálytalansága után Franck Ribéry büntetőből lőtte.

Domenech kapitány most pályára lépett játékosai vélhetően kivétel nélkül Eb-résztvevők lesznek: Coupet, Clerc, Gallas, Thuram, Abidal, Ribéry, Makelele, Toulalan, Malouda, Trezeguet (Govou 64), Ribery, Anelka (Cisse 80). Még akár David Trezeguet is, aki Henry és Benzema távollétében visszakerült a csapatba.

A londoni Times osztályozókönyve szerint Wes Brown volt a mezőny leggyengébb embere, míg Gallas és Toulalan a legjobb. Az angolok közül Rio Ferdinand kapta a legmagasabb osztályzatot.

Az olasz válogatott először kapott ki balul végződött budapesti kirándulása óta - ezúttal mentség lehet, hogy Luca Toni meg nem adott gólja valószínűleg szabályos volt. Mauro Camoranesi a kapufát találta el.

Roberto Donadoninak egyébként elképesztően rossz a mérlege a barátságos mérkőzéseken, noha februárban nyert csapata a portugálok ellen: hatból három vereség, egy döntetlen. Amúgy az eredmény nem sokat számít, a kapitány inkább azzal foglalkozott, hogy lassan véglegesítse a csapatát az Európa-bajnokságra.

A Squadra Azzurra így állt fel Elchében: Buffon; Panucci (Zambrotta, 68), Cannavaro, Materazzi (Barzagli, 46), Grosso; De Rossi, Pirlo (Gattuso, 46); Camoranesi, Perrotta (Aquilani, 61), Di Natale (Iaquinta, 75); Toni (Borriello, 46)

A spanyolok jól játszottak, s hiába szidják Luis Aragonés mestert, az idős szövetségi kapitánnyal utóbbi 14 meccsükből tizenkettőt megnyertek. David Villa a második félidőre állt be, s éppen úgy megrúgta Cannavaro mellett a maga akciógólját, mint vasárnap, a Real Madrid-Valencia rangadón.

A spanyol összeállítása az alábbi volt: Casillas; Sergio Ramos (Arbeloa, 75), Marchena, Puyol (Albiol, 18), Capdevila; Senna (Riera, 59); Silva, Iniesta (Xabi Alonso, 59), Xavi (Luis Garcia, 68), Fabregas; Torres (Villa, 46). Aragonés mindössze egy csatárt játszatott egyszerre, de ez is elég volt.

A hollandok gyorsan háromgólos hátrányba kerültek Bécsben az osztrákok ellen, de aztán a második félidőre nagyon rákapcsoltak. A hajrában, a 80. percben beállt (!)Vennegoor of Hesselink két góljával fordítani tudtak. Az osztrák csapat magyarja, Garics György végigjátszotta a mérkőzést.

Marco van Basten válogatottja az alábbi összeállításban szerepelt: Timmer - Ooijer, Heitinga, Mathijsen (Bouma, 46), De Cler (Vennegoor of Hesselink, 80) - De Zeeuw (Seedorf, 46), Van Bronckhorst - Van Persie (Babel, 69), Van der Vaart, Sneijder (Landzaat, 90) - Huntelaar. A bécsi Kurier szerint Van Bronckhorst, De Cler, Sneijder és Huntelaar játszott a legjobban az Oranje tagjai közül. Tegyük hozzá: Meg a hosszúnevű csodacsere.

A németek újfent igazolták, nagyon jó úton jártak. Miután februárban simán megverték Bécsben az Eb egyik házigazdáját (3-0), most futball-leckét adtak a másiknak. A svájciak az első félidőben még egészen jól tartották magukat, aztán a második félidőre összecsuklottak.

A mezőny legjobbja Mario Gomez, a VfB Stuttgart csatára volt: két gól és egy gólpassz a mérlege. Joachim Löw a Lehmann - Lahm, Mertesacker, Westermann, Jansen - C. Fritz, Ballack, Hitzlsperger, Schweinsteiger - Klose Gomez tizenegyet kezdette, aztán beállt Podolski, Arne Friedrich, Rolfes, Kuranyi és Trochowski is.

A brazil válogatott az Arsenal pályáján, az Emirates Stadiumban lépett pályára az Eb-résztvevő svédek ellen. Dunga megfiatalított válogatottat küldött pályára, a mérkőzés egyetlen gólját a 71. percben az újonc Milan-csatár, Pato szerezte. A Globo című brazil lap szerint Diego volt a brazilok legjobbja.

Az összeállítás: Júlio César - Daniel Alves (Rafinha), Alex, Lúcio, Richarlyson (Marcelo) - Gilberto Silva, Josué (Hernanes), Júlio Baptista (Anderson) - Diego (Thiago Neves), Robinho - Luís Fabiano (Alexandre Pato). A svédeknél nem játszott Ibrahimovic.

Két Eb-résztvevő találkozott Düsseldorfban: Portugália és Görögország. Otto Rehhagel válogatottja továbbra is a portugálok mumusa. Akárcsak (kétszer is) 2004-ben, a kontinensbajnokságon, most is a görögök nyertek. A görögök mindkét gólját Karagunisz lőtte, Nuno Gomes szépített.

Az összeállítások. Portugália: Ricardo; Paulo Ferreira, Pepe, Ricardo Carvalho, Caneira; Fernando Meira, Carlos Martins, Miguel Veloso; Ricardo Quaresma, Simão; Nuno Gomes. Csereként beállt: João Moutinho, Bruno Alves, Miguel, Hugo Almeida, Jorge Ribeiro e Raul Meireles. Simão a 15. percben megsérült, de nincs veszélyben az Eb-szereplése.

Görögország: Nikopolidisz; Patzatzoglu, Antzasz, Kirjakosz, Toroszidisz; Baszinasz, Karagunisz, Katszuranisz, Amanatidisz; Hariszteasz, Gekasz. Csereként beszállt még: Jannakopulosz, Szeitaridisz, Szamarasz, Gumasz és Szalpingidisz

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×