eur:
395.4
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nagy hátrányból fordítva nyertek Görbiczék a románok ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 34-31-re nyert Románia ellen a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő 3. fordulójában, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Görbicz Anita és Pálinger Katalin mellett most Tóth Tímea is remekelt.

Az előző vb-n második helyen záró románok eddig még pontot sem vesztettek, és nagyon meggyőzően játszottak, míg a 2005-ös bronzérmes magyarok ugyan veretlenek voltak, de kétszer is
döntetlent értek el. Egy újabb pontszerzés már negyeddöntőt és vele együtt - az Európa-bajnok norvégok továbblépése miatt - legrosszabb esetben is olimpiai selejtezős szereplést ért.

Tóth Tímea meccsnyitó góljára Bese kettővel válaszolt. Jól védekeztek a románok, több lövést blokkoltak, illetve indításokat, átadásokat csíptek el. A 9. percben már 2-5 volt az állás, és csak Tóth pontos lövései miatt nem tudott ellépni az ellenfél. Az első öt magyar gólból az átlövő négyet jegyzett. Emberhátrányban Pálinger Katalin is remekelt, nem kapott gólt.

Sokáig nem ment a játék

Az ismét sokat hibázó Mehlmann Ibolya helyett a németek ellen szombaton sziporkázó Ferling Bernadett állt be. A románok változatlanul jól szűrték meg a támadásokat, indításokból sokszor betaláltak, ezért negyedóra elteltével, 5-9-nél Németh András szövetségi kapitány időt kért. Görbicz Anita büntetőből hétperces magyar gólcsendet tört meg.

Állandósult a négy-öt gólos különbség, miközben a két kapus remekül védett. A 23. percben, 8-13-as állásnál a román kapitány időt kért, csak ő tudja, miért, mert jól pörgött együttese.


Az egy hete súlyos toroksérüléssel bajlódó, beszélni alig képes Borbás Rita duplával mutatkozott be. Az ellenfélnél ebben a szakaszban Luca volt a gólfelelős, míg a szünet előtt Tóth is kétszer eredményes volt.

Tóthék felőrölték a román csapatot

A fordulás után, emberelőnyben ismét felzárkózott a Németh-csapat, sőt, Ferling egyenlíthetett volna, de a kapufa nem segítette. Aztán a 40. percben ez sikerült, Görbicz hétméteresből egalizált (19-19), majd lerohanásból fordított is. A magyarok utoljára 1-0-nál vezettek. Kifejezetten jól működött a kényszerből összeállított, csak jobbkezesekből álló Tóth-Ferling-Görbicz trió.

A 43. percben, 21-19-nél időt kértek a románok, és több poszton is cseréltek, de csak hét perc elteltével vették be ismét Pálinger kapuját. Tomori kiállítása alatt nőtt az előny (23-20), de a remeklő Görbiczet is kiküldték. Tóth viszont változatlanul ellenállhatatlan volt, az 50. percben már 13 gólnál járt.

Keményen harcoltak a románok, amikor Pálinger fontos pillanatban védett, és Vérten duplázni tudott. A végén már nem volt miért izgulni, eldőlt a csata.

Az egyre jobb formát mutató magyarok a hétfői szünnap után kedden az olimpiai ezüstérmes dél-koreaiakkal mérkőznek.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×